Manuel Schenkhuizen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Grubby)
Manuel Schenkhuizen
Manuel "Grubby" Schenkhuizen in 2012
Algemene informatie
Volledige naam Manuel Schenkhuizen
Bijnaam Grubby
Geboren 11 mei 1986
Nieuwegein
Nationaliteit Vlag van Nederland Nederlands
Beroep gamer
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Manuel Schenkhuizen (Nieuwegein, 11 mei 1986) is een Nederlandse gamer (computerspelspeler). Hij gebruikt het pseudoniem Grubby.

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Hij speelt het spel Warcraft III, ontwikkeld door Blizzard Entertainment. Schenkhuizen wordt gezien als een van de beste spelers van Warcraft III: The Frozen Throne ter wereld. Hij heeft veel verschillende toernooien op zijn naam gezet, waaronder de World Cyber Games in 2004[1] en 2008, en de Electronic Sports World Cup in 2005. Tot nu toe won hij ongeveer 160.000 euro aan prijzengeld. Schenkhuizen speelt meestal met de Orcs.

Schenkhuizen is ondertussen ook aardig bekend in het StarCraft II-milieu, mede door zijn Warcraft III-ervaring. In deze game speelt hij met het Protoss-ras.

Schenkhuizen is een hoofdpersoon in de documentaire Beyond the Game van Jos de Putter.

Sinds 2014 speelt hij vooral het spel Heroes of the Storm. Dit streamt hij op Twitch. Ook is hij commentator bij de Heroes Global Competition.

Op dit moment (2020) is Schenkhuizen professioneel en fulltime streamer op het Twitch platform, en geniet grote populariteit met zijn showmatches, requests, and 'try-hard' wedstrijden van Warcraft III: The Frozen Throne.

Teams[bewerken | brontekst bewerken]

Schenkhuizen stond sinds het begin van zijn carrière in 2003 onder contract bij het team Four Kings. Op 22 januari 2008 verliet hij dit team noodgedwongen en kwam hij onder contract bij Meet your Makers (MYM). Daarna speelde hij enige tijd bij het team Evil Geniuses, maar ook daaraan kwam een eind. Ook zat hij in een eenmansteam onder de naam team Grubby en werd hij gesponsord door BenQ.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]