Jan de Witte (muzikant)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Jan de Witte
Jan de Witte
Algemene informatie
Volledige naam Jan Schilder
Geboren Volendam, 11 maart 1988
Geboorteplaats VolendamBewerken op Wikidata
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Jaren actief 2004-heden
Genre(s) Popmuziek, Rockmuziek
Label(s) Warner music
(en) Discogs-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Actief in 3JS
Functie(s) Zanger, gitarist
In deze formatie 2013-2019
Actief in Blue Velvet
Functie(s) Zanger, gitarist
In deze formatie 2004-heden
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Jan de Witte, pseudoniem van Jan Schilder (Volendam, 11 maart 1988), is een Nederlands zanger, muzikant, tekstschrijver, componist en producer. Nadat hij in verschillende bands heeft gezeten besloot hij in 2019 solo te gaan onder de naam “Blanko”. Hier zingt, speelt, schrijft en produceert hij zijn eigen muziek.

In 2019 kwam zijn debuut-ep ‘Blanko’ uit.

Zijn laatste single ‘Thirty’ laat zien dat hij naast de stevige muziek van zijn ep ‘Blanko’ ook beschikt over een rustigere, meer emotionele kant.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

In 2004 begon De Witte samen met vijf vrienden de band Blue Velvet; in 2011 brachten ze hun debuutalbum uit met liedjes van zijn hand.[1][2]

Zijn vader Jaap de Witte heeft een neurologische aandoening aan zijn hand en moest daarom in 2013 stoppen in de band de 3JS. Hij droeg het stokje over aan zijn zoon.

In april 2019 maakte Jan bekend te stoppen bij de 3J’s om zich te gaan richten op zijn eigen band “Blanko”. 21 & 22 juni stond Jan met de 3J’s in Caprera Bloemendaal. Dit waren de 2 laatste concerten voor hem samen met deze band.

In 2023 speelde “Blanko” het concert van de legendarische Talking Heads-muziekfilm Stop Making Sense na op diverse poppodia, waaronder Patronaat in Haarlem, Bibelot in Dordrecht en TivoliVredenburg in Utrecht.[3]

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]