Joris van Horne

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
11-11-2014

Genomineerd: Hoort dit thuis in de encyclopedie? Past dit onderwerp in Wikipedia?

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat het onderwerp van dit artikel niet past in deze encyclopedie.
Deze persoon heeft daarom voorgesteld dit artikel te laten verwijderen. Het artikel is daartoe op de beoordelingslijst geplaatst.

(/)

N.B. Deze melding dient te blijven staan tot de verwijderingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is, Relevantie en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

Joris van Horne, George van Hoorn [1] (, 1545 - ?, 1608) was een edelman, de zoon van Maarten van Horne en was graaf van Horn en Houtkerke, burggraaf van Veurne, bannerheer van Hontschoten, heer van Stavele, Crombeke en Leverghem.

Hij was in 1577 een van de ondertekenaars van de Unie van Brussel.

Na de dood van Maarten van Horne, zijn vader, kreeg hij het Land van Altena en de stad Woudrichem toegewezen door koning Filips II van Spanje, [2]en na de onthoofding van zijn broer Willem van Horne in 1580 kreeg hij de heerlijkheden Heeze en Geldrop toegewezen door koning Filips II van Spanje, doch in 1585 schonk Filips II de heerlijkheden aan zijn zus Maria van Horne en zwager Filips van Egmont. Hij was in 1577 een van de ondertekenaars van de Unie van Brussel.

Huwelijk en kinderen[bewerken]

Hij trouwde in 1574 met Eleonore van Egmont, oudste dochter van Lamoraal van Egmont en Sabina van Beieren.

Hun kinderen waren:

Referenties[bewerken]

  1. Biografisch portaal van Nederland
  2. Akte van belening door Philips II, koning van Spanje, van Joris van Hornes, graaf van Houtkercke etc., na de dood van Maarten van Horne, zijn vader, met het Land van Altena en de stad Woudricehm (24 dec 1576)