Juan Flavier

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Juan Flavier (Manilla, 23 juni 1935) is een Filipijns politicus. Flavier was van 1992 tot 1995 minister van gezondheid in het kabinet van Fidel Ramos. In 1995 werd hij voor de eerste maal in het Filipijnse Senaat gekozen. Na afloop van zijn termijn werd hij in 2001 herkozen tot 2007.

Flavier behaalde een Master-diploma medicijnen aan de University of the Philippines in 1960 en een Master-diploma "Public Health" aan de Johns Hopkins University in 1969. Na zijn afstuderen ging Flavier aan het werk om armere mensen in de provincies Nueva Ecija and Cavite te helpen.

In 1977 werd Flavier voorzitter van de Philippine Rural Reconstruction Movement. Van 1978 tot 1992 was hij voorzitter van het International Institute of Rural Reconstruction.

In 1992 werd hij door president Ramos benoemd als minister van gezondheid. In die functie initieerde hij diverse gezondheidsprogramma's zoals "Oplan Alis Disease", "Kontra Kolera", "Stop TB", "Araw ng Sangkap Pinoy", "Family Planning and Doctor to the Barrios Program".

In 1995 stelde hij zich verkiesbaar als senator onder de vlag van de regeringspartijen. Zes jaar later werd hij herkozen door het op een na meeste aantal stemmen te behalen. In het senaat heeft hij diverse belangrijke wetten op zijn naam staan, zoals de "Traditional Medicine Law", de "Poverty Alleviation Law" en de "Clean Air Act and the Indigenous People's Rights Act".

Externe links[bewerken]