Klaartje Quirijns

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Klaartje Quirijns (Amsterdam, 1967) is regisseur van documentaires. Ze groeide op in Nederland. Na haar studie rechten werkte ze als regisseur bij de NPS en de VPRO. Quirijns woonde tien jaar in New York, waar ze werkte aan documentaires en een video-installatie maakte voor de Kunsthal. Momenteel woont en werkt ze in Londen.

Werk[bewerken]

  • The Brooklyn Connection - film waarin een wapenhandelaar vertelt hoe hij wapens vanuit de US naar Kosovo smokkelt. Onderdeel van het Amerikaanse documentaireprogramma POV. De actualiteitenrubriek 60 minutes van CBS wijdde er een uitzending aan.
  • The Dictator Hunter - film waarin zij gedurende drie jaar de Amerikaanse mensenrechtenadvocaat Reed Brody volgt, die jacht maakt op Hissene Habre, de oud-dictator van Chad. De film ging in 2007 op het Toronto filmfestival in première, was genomineerd voor de European Film Awards en won verschillende prijzen.
  • Peace vs Justice - film over de spanning tussen het Internationaal Strafhof in Den Haag en de mensen in Noord-Oeganda die kritisch zijn over de 'Westerse manier' van gerechtigheid. De film ging eind januari 2012 in première bij het Filmfestival Rotterdam.
  • Anton Corbijn Inside Out - Gedurende meer dan drie jaar heeft zij met Anton Corbijn over de wereld gereisd. De film onderzoekt zijn complexe karakter: de opoffering van zijn privéleven versus zijn carrière, zijn artisticiteit versus een groot publiek, erkenning versus eenzaamheid. De film ging in februari 2012 in première tijdens het Filmfestival Berlijn, in de sectie Berlinale Special.

Externe link[bewerken]