Code Geass

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Lelouch Lamperouge)
Ga naar: navigatie, zoeken
Code Geass: Lelouch of the Rebellion
コードギアス 反逆のルルーシュ
((Kōdo Giasu: Hangyaku no Rurūshu))
Genre Drama, Mecha, Alternatieve geschiedenis
Tv-anime : Code Geass: Lelouch of the Rebellion
Regie Gorō Taniguchi
Schrijver Ichirō Ōkouchi
Studio Sunrise
Netwerk Vlag van Japan Mainichi Broadcasting System, Tokyo Broadcasting System, Animax
Andere netwerken Vlag van Verenigde Staten Cartoon Network
Originele uitzending 5 oktober 200628 juli 2007
Afleveringen 25
Tv-anime : Code Geass: Lelouch of the Rebellion R2
Regie Gorō Taniguchi
Schrijver Ichirō Ōkouchi
Studio Sunrise
Netwerk Vlag van Japan Mainichi Broadcasting System, Tokyo Broadcasting System, Animax
Andere netwerken Vlag van Verenigde Staten Cartoon Network
Originele uitzending 6 april 200828 september 2008
Afleveringen 25

Code Geass: Lelouch of the Rebellion (コードギアス 反逆のルルーシュ, Kōdo Giasu: Hangyaku no Rurūshu) is een animeserie geproduceerd door Sunrise, geregisseerd door Gorō Taniguchi en geschreven door Ichirō Ōkouchi, die beiden aan de serie Planetes hebben gewerkt. Code Geass bevat ook personages die ontworpen zijn door Clamp.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

De serie speelt zich af in een tijd waarin Japan is bezet door Brittania met behulp van hun nieuwe, pas ontwikkelde wapens: robots bestuurd door mensen met de naam "Knightmare Frames". Na de overwinning van Britannia veliest Japan zijn vrijheid, zijn rechten en zelfs zijn naam. Japan is gedegradeerd tot "Area 11", verwijzend naar het 11de gebied dat ingenomen werd door Britannia. De Japanners krijgen de naam "Elevens" toegewezen.

Lelouch heeft gezworen om Britannia te vernietigen. Dit naar aanleiding van zijn vader, Charles vi Britannia (die tevens de keizer van Britannia is). Charles had Lelouchs moeder niet beschermd tijdens een moordaanslag. Zijn zusje, Nunally, werd ten gevolge van die moordaanslag permanent blind en verlamd.

Lelouch krijgt van een groenharige vrouw, genaamd CC of C2, een gave die Geass genoemd wordt. Zijn Geass zorgt ervoor dat hij elk persoon eenmalig een bevel kan geven dat móét worden uitgevoerd. Onder de naam Zero helpt hij de rebellen om in opstand te komen tegen Britannia, waarbij hij probeert voor zijn zusje Nunnaly een betere wereld te creëren. De Japanners worden onderdrukt; ze worden gedwongen te leven in getto's terwijl de Britannians in de rijkere gebieden leven. Een selecte groep Japanners besluit te rebelleren en richt een anti-Britannia beweging op.

Zeven jaar later komt Lelouch een meisje tegen genaamd C.C, op een moment van leven of dood. Hij gaat een contract met haar aan om te kunnen overleven en hierdoor ontvangt hij de Geass. De Geass staat ook wel bekend als de Kracht der Koningen (The Power of Kings). Door de Geass te benutten kan Lelouch eender wie eenmalig dwingen om een bepaald bevel op te volgen. De Geass geeft Lelouch de mogelijkheid om Britannia te vernietigen en twee van zijn wensen te vervullen. Ten eerste, de wraak op zijn moeder en te weten komen wie haar moordenaar was. Ten tweede, om een wereld te maken waar zijn zusje Nunally gelukkig en in vrede kan leven.

Lelouch, die zijn naam heeft veranderd in Lelouch Lamperouge, sluit zich uiteindelijk aan bij de rebellerende Japanners. Hij wint het vertrouwen van de leden en wordt uiteindelijk hun leider onder de alias 'Zero'. De groep noemt zichzelf de 'Black Knights'. Hun doel is om hun eigen rechten en hun eigen land terug te winnen.

Stemmen[bewerken]

Personage Stem(Japans) Stem(Engels)
Lelouch Lamperouge Yun Fukuyama Johnny Yong Bosch
Kururugi Suzaku Takahiro Sakurai Yuri Lowenthal
C.C. Yukana Kate Higgins
Kallen Stadtfeld Ami Koshimizu Karen Strassman
Charles zi Britannia Norio Wakamoto Michael McConnohie
V.V. Kazato Tomizawa Cindy Robinson
Jeremiah Gottwald Ken Narita Crispin Freeman

Externe links[bewerken]