MediArena

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
MediArena
MediArena
Locatie
Locatie Amsterdam-Duivendrecht
Adres MediArena 2, 1114 BC Amsterdam-DuivendrechtBewerken op Wikidata
Coördinaten 52° 19′ NB, 4° 56′ OL
Status en tijdlijn
Oorspr. functie kantoren en studio's
Bouw gereed 2010
Bouwinfo
Architect Cees den Ouden
Detailkaart
MediArena (groot-Amsterdam)
MediArena
Portaal  Portaalicoon   Civiele techniek en bouwkunde
Studio 1
Oppervlakte 2500 m2
Hoogte 12 m
Portaal  Portaalicoon   Media

MediArena is een gebouw uit 2010 in Amsterdam-Duivendrecht met kantoren en tv-studio's.

MediArena is ontworpen voor het mediabedrijf Endemol door de architect Cees den Ouden van het bureau OeverZaaijer. In het gebouw bevinden zich het hoofdkantoor van Endemol, de Endemol Studio's en andere bedrijven, zoals Indivirtual, Schweppes International, Snowtime Travel, SUBtracers en Antheon. Studio 1 is met een oppervlakte van 2.500 m² een van de grootste studio's van Europa. Onder het gebouw is een parkeergarage voor 500 auto's.

MediArena is ook de naam van de straat waar het gebouw aan ligt. De straat en het gebouw liggen tussen het gebied ArenAPoort met de Johan Cruijff ArenA, de Ziggo Dome, het Sportpark De Toekomst en de Golfclub Amsterdam Old Course.

De studio's van MediArena worden onder andere gebruikt voor opnames van de televisieserie Goede tijden, slechte tijden en programma's als Miljoenenjacht en Holland's Next Top Model. Deze programma's werden voor 2010 in Aalsmeer opgenomen. Ook de programma's van ESPN (Nederland) worden vanuit hier uitgezonden. Op de parkeerplaats naast het gebouw staat sinds 2021 het Big Brother-huis van waaruit het gelijknamige TV-programma wordt uitgezonden. Dit huis stond eerder in Almere (1999-2002) en Aalsmeer (2005-2006).

Studio's Mediarena
Studio Programma's
Studio 1 Miljoenenjacht, Eén tegen 100, Stabilo spellingstrijd, Wie ben ik?, Goor draait door, Deal or No Deal, Domino Challenge
Studio 2 Goede tijden, slechte tijden
Studio 3
Studio 4 ESPN Vandaag
Studio 5 ESPN Voetbal op vrijdag, ESPN Eretribune, ESPN Voetbalpraat, ESPN Eredivisie op Zondag
Studio 6 ESPN Goedemorgen Eredivisie