Natuurhuisje

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Natuurhuisje
Oprichting 2009
Oprichter(s) Luuk en Tim van Oerle
Hoofdkantoor Vlag van Nederland Breda, Nederland
Producten Reizen, Vakantiewoningen
Sector Toerisme
Website www.natuurhuisje.nl
Portaal  Portaalicoon   Economie

Natuurhuisje is een Nederlandse website met een assortiment aan vakantieverblijven die in de natuur gelegen zijn. De verblijven zijn niet gelegen op grote vakantieparken. Sinds 2021 biedt het bedrijf naast vakantieverblijven ook natuuractiviteiten aan. Het kantoor bevindt zich in Breda, van waaruit het bedrijf actief is in heel Europa.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

In 2009 richtten de twee broers Luuk en Tim van Oerle, gedurende hun studententijd, Natuurhuisje op. Sinds 2015 is het bedrijf ook actief in België en vanaf 2017 ook in Duitsland. Later zijn er andere landen in Europa bijgekomen en is de internationale Engelstalige website Nature.house opgericht. Anno 2021 waren er 18.000 verblijven, verdeeld over 35 Europese landen aangesloten op het platform.

Bijdrage aan de natuur[bewerken | brontekst bewerken]

Het bedrijf plantte van begin 2018 tot augustus 2020 voor iedere geboekte nacht een boom in Madagaskar, nabij Mahajanga. Er zijn meer dan 1.000.000 bomen geplant[1]. De bomen werden geplant in samenwerking met Eden Reforestation Projects.

In augustus 2020 is Natuurhuisje gestart met het ondersteunen van lokale natuurprojecten. Voor iedere boeking wordt er €1 gedoneerd aan een lokaal natuurproject. Voorbeelden van voltooide projecten zijn 'Volg de visarend' en 'SOS adder in nood'. Hierbij wordt samengewerkt met Buitenfonds, Staatsbosbeheer en Vogelbescherming Nederland.

Verdienmodel[bewerken | brontekst bewerken]

Het verdienmodel is gebaseerd op de deeleconomie. Verhuurders met een huisje of lege kamer kunnen de ruimte verhuren op de website, gasten die op zoek zijn naar een huisje kunnen het huren. Natuurhuisje vraagt een commissie van 12% aan de verhuurder[2] en daarnaast een servicefee aan de gast om de betaling veilig te laten verlopen. Deze C2C betalingen verlopen via een paymentprovider waarbij voldaan wordt aan PSD2 wet- en regelgeving.

Awards en onderscheidingen[bewerken | brontekst bewerken]

  1. Zoover Award 2017 & 2018
  2. Challenger 50 Sprout
  3. Deloitte Fast 50