Open Water 2: Adrift

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Open Water 2: Adrift
Regie Hans Horn
Producent Stephan Barth
Hoofdrollen Susan May Pratt
Richard Speight
Niklaus Lange
Ali Hillis
Cameron Richardson
Eric Dane
Muziek Gerd Baumann
Cinematografie Bernhard Jasper
Distributie RCV Entertainment
Première 1 september 2006
Genre Thriller
Speelduur 95 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Voorloper Open Water
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Open Water 2: Adrift (ook verschenen als Open Water 2 en als Adrift) is een Amerikaanse thriller uit 2006 van regisseur Hans Horn. De film is volgens de promotieposters op waargebeurde feiten gebaseerd, evenals voorganger Open Water uit 2003.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Vier oude vrienden van vroeger (Amy, Zach, Lauren en Dan) gaan samen met James, de man van Amy en Michelle, de scharrel van Dan, een vaartocht maken met de boot van Dan. Ook Sara, de baby van Amy gaat mee. Deze tocht vindt in de buurt van Mexico plaats en gaat over de volle zee.

Amy zag als kind haar vader voor haar neus verdrinken en heeft sindsdien een grote angst voor water. Toch besluit ze met moeite mee te gaan. Tijdens het varen (er is geen land meer te bekennen) stoppen ze om een stuk te gaan zwemmen. Nadat de anderen in het water liggen, wil Dan Amy van haar watervrees afhelpen. Dit doet hij door haar op te tillen en samen over boord te springen. Deze actie brengt Amy in een shock. Maar daar blijft het niet bij. Zach is vergeten om de zwemtrap uit de gooien en de zes vrienden kunnen hierdoor de boot niet meer op.

De boot is te hoog om vanuit het water op te klimmen en pogingen om via de vlag of alle zwemkleding die aan elkaar is gebonden, aan boord te komen, mislukken. Nog meer problemen komen er als James het duikersmes, één van hen in een kuitholster bij zich heeft, verliest en er achteraan duikt. Wanneer hij geen adem meer heeft gaat hij te snel weer naar de oppervlakte waarna hij zijn hoofd tegen de romp van de zeilboot stoot. Dit bezorgt hem een schedelbasisfractuur.

Nog moeilijker wordt het als zach met het mes in de boot probeert te steken. Dan wil hem tegenhouding en in de strubbeling die ontstaat, krijgt Zach het mes in zijn borst. Michelle, al een tijd erg angstig, verdrinkt vlak daarna ook.

Inmiddels wordt het donkerder en donkerder en baby Sarah is ook nog steeds aan boord. James en Zach kunnen niet aan hun verwondingen geholpen worden en zo ontstaat er wel een erg benauwde situatie waardoor Zach en James dood gaan. Ondertussen is de baby wakker geworden en begint te huilen. Lauren is het wachten zat en probeert naar de kust te zwemmen.

Als Dan met de duikbril naar uren zoeken het begeeft slaat hij deze uit kwaadheid op de achtersteven van de boot. Hierdoor krijgt hij het glas van de duikbril in de hand waardoor hij een idee krijgt. Hij zwemt naar de trapjes deur en steekt het stuk glas van de duikbril tussen de spleet van de trapjes deur. Hierdoor roept hij Amy om op Dan te klimmen, om zo aan boord te kunnen. Eenmaal als Amy aan boord is, geeft ze Dan de kans om ook aan boord te komen. Echter heeft Dan spijt wat hij gedaan had en besluit zich zelf te verdrinken. Als Amy ondertussen in de slaapkamer een beetje rust genomen heeft, gaat zij het dek op, op zoek naar Dan.

Amy treft Dan in het water aan die langzaam weg zwemt, ze springt in het water en red Dan. Als ze Dan gered heeft, komt de dag na het ongeval een vissersboot om de boot van Dan varen die steeds "Ahoi" roept. Wanneer de vissersboot al weg is komt Amy kijken op het dek, en wordt Dan in beeld getoond die op het dek ligt. Het einde ging er van uit dat Dan en Amy het gered hadden, maar in het einde blijkt het een beetje onduidelijk te zijn of Dan gestorven is of niet.

Rolverdeling[bewerken]