Optimates

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
21-04-2015

Genomineerd   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia, vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past. De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst.

De reden die hiervoor is opgegeven, luidt: Niet encyclopedisch

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als je het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet en verbeter het! Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Pas als het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, kan deze melding verwijderd worden. Geef dit aan op de lijst door het toevoegen van de reden. (/)

Optimates (d.i. “de besten” of iets bescheidener, de 'goeden'), zo noemde ging zich in het Oude Rome van de 2e en de 1e eeuw v.Chr. de politieke fractie die het conservatieve senaatsbewind steunde (onder meer Sulla, Cicero) tegenover al degenen die op ingrijpende politieke hervormingen aanstuurden en gewoonlijk als populares (Latijn: populus = volk) werden aangeduid, bijvoorbeeld de gebroeders Gracchus, Gaius Marius, Caesar.

Geplaatst op:
26-05-2010
Dit artikel is een beginnetje over geschiedenis. U wordt uitgenodigd op bewerken te klikken om uw kennis aan dit artikel toe te voegen. Bewerken