Overleg:Euthanasie in België

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Verschillen tussen Nederland en België[brontekst bewerken]

Wat is het verschil tussen de euthanasie-wet in Nederland en in België? Zoals ik het hier lees, zie ik geen verschillen. Maar die zullen er wel degelijk zijn! Kan iemand mij daar op wijzen?

Dit vind ik hierover terug: "De Belgische wet is liberaler dan de Nederlandse, omdat de Belgische wet de strafbaarheid van euthanasie onder voorwaarden geheel opheft. In Nederland is die strafbaarheid in principe blijven bestaan." mvg --Tom 2 aug 2008 18:50 (CEST)[reageer]
Het verschil tussen de euthanasiewet in België en Nederland? Daar was online wel meer over te vinden, misschien nuttig om in het lemma de verschillen in een apart subje te plaatsen? Men zegt nu dat de Belgische euthanasiewet "veel verder gaat" en "liberaler" is dan de Nederlandse. Is zoiets nog ernstig? België heeft de beste euthanasie-regeling ter wereld. Prof. Etienne Vermeersch legt uit waarom. De euthanasiewet: vreugde en wrevel - De Morgen | 23/05/2002 | Etienne Vermeersch
mvg, Thomass (overleg) 5 dec 2011 09:41 (CET)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Euthanasie in België. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 5 sep 2017 15:47 (CEST)[reageer]

Wetswijzigingen[brontekst bewerken]

Een verwijzing:

  • naar de oorspronkelijke wet (Staatsblad) heeft enkel historische betekenis, want je mist de latere wijzigingen
  • volgens de ELI-code geeft wel de “gecoördineerde” versie van de wet, dus inclusief wetswijzigingen. Maar die tekstaanpassing gebeurt met vertraging: in het geval van de euthanasiewet is de tekst vandaag aangepast tot en met 30 juni 2016. Robyvd (overleg) 21 aug 2019 18:47 (CEST)[reageer]

Een rechtspersoon (ziekenhuis, zorginstelling) kan euthanasie verbieden binnen hun instelling.[8][brontekst bewerken]

Dit is niet meer het geval. In 2016 werd een zorginstelling (Huize Sint-Augustinus) veroordeeld wegens het weigeren van euthanasie in hun zorginstelling.

en in het artikel verwerkt als tekstwijziging (met nuances). Robyvd (overleg) 21 aug 2019 18:46 (CEST)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Euthanasie in België. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 1 apr 2020 17:35 (CEST)[reageer]

peiling maurice de hond 2011 waar bronvermelding voor gevraagd is[brontekst bewerken]

"Uit onderzoek uit 2011 blijkt dat twee derde van de Belgen euthanasie voor minderjarigen ook steunt. Meer bepaald: 68 procent van de Belgen vindt dat 12- tot 16-jarigen die ondraaglijk en ongeneeslijk lijden met toestemming van hun ouders om euthanasie moeten kunnen vragen. Ook blijkt 62 procent een uitbreiding van de huidige euthanasiewet naar dementerenden te steunen. Dat blijkt uit een enquête over euthanasie in de Benelux door de Nederlandse opiniepeiler Maurice De Hond bij zeshonderd Belgen, duizend Nederlanders en vierhonderd Luxemburgers. De resultaten van de peiling werden op 2 december 2011 in de Senaat gepresenteerd.[bron?]"

  1. 3 december 2011 - De Morgen

Hier is sinds 4 januari 2016 een bron voor gevraagd. De persoon die dit gevraagd heeft, heeft op de website van de morgen niets teruggevonden. Ik heb niet teruggevonden in Archive.org of het archief van de morgen.03-12-2011 (demorgen.be) (of de dagen daarvoor en daarna). Ik heb één artikel teruggevonden over euthanasie op die datum maar er wordt niet naar de peiling verwezen. Ik heb ook gezocht op de website van Maurice de Hond maar niets gevonden. Ik heb de tekst op de overlegpagina geplaatst omdat ik niet denk dat dit een hoax is (als iemand een bron heeft dan kan het altijd terug toegevoegd worden). 2A02:1810:BCA9:3A00:509:D29E:A171:F7FA 30 jan 2023 12:58 (CET)[reageer]

Probleem met het archiveren van links in het artikel[brontekst bewerken]

Hallo. Tijdens het archiefproces heeft het archief fouten gevonden voor een of meer sites die ik voor archivering heb ingediend. Hieronder heb ik de links opgenomen die een fout blijkt te bezitten met het volgende foutbericht.

Dit is de enige melding met betrekking tot deze links, en er wordt geen verdere poging genomen om de links te archiveren.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 13 apr 2024 06:58 (CEST)[reageer]