Overleg:Imperia (kat)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 10 jaar geleden door Robert Prummel in het onderwerp Citaten

Zonder de citaten is de charme van Couperus, waar ik de lezer kennis mee wou laten maken, zoek... Ze waren bij deze in 1923 gestorven schrijver toch vrij van auteursrecht? Soit. Dan maar zo... Met vriendelijke groet, Robert Prummel (overleg) 12 mrt 2014 12:44 (CET)Reageren

Citaten[brontekst bewerken]

Het artikel stond op de beoordelingslijst, waar bij de nominatie werd opgemerkt dat het een slordig geschreven artikel was. Ik kon niet anders dan dat beamen, en constateren dat daar in twee weken tijd niet veel aan verbeterd was. Dát was de reden om te verwijderen, niet dat er citaten in stonden. Wat mij betreft hoefden die ook niet weg.

Wat ik erg vreemd vind, is dat in de inleiding staat dat Couperus de kat introduceerde maar dat volkomen in het ongewisse wordt gelaten op welke plek (welk werk) dat dan gebeurde. Er stond nu een referentie naar "Louis Couperus. Een biografie" door Frédéric Bastet, maar in de lopende tekst moet toch zeker gewoon staan waar die kat voor het eerst voorkomt? Dat is niet in het werk van Bastet; die kan hooguit worden aangehaald als degene die grondig heeft uitgezocht waar die kat werd geïntroduceerd.

"Couperus noemde het dier "Poes" en de Franse en Italiaanse bedienden noemden het de Pus’ del padrone" - Hebben we het nu over een levende kat van Couperus of gaat het hier om het fictieve dier, in zijn werken? En over welke bedienden hebben we het hier eigenlijk? Kan de grens tussen realiteit en fictie hier even aangegeven worden, want die ontbreekt voor mij als argeloos lezer, geen Couperus-kenner zijnde.

    • Voorzover ik kan beoordelen schreef Louis Couperus hier over een werkrelijk bestaande kat. Maart je weet het met romanciers natuurlijk nooit zeker... 26 apr 2014 11:57 (CEST)

"De Nederlandse lezers kregen van alles over Imperia te weten." - Hoezo alleen de Nederlandse lezers?

"Toch ging Couperus niet ver in het antropomorfiseren van de kat. Hij liet vooral het karakter van het dier naar voren komen." - Wie constateert dat? Moet daar niet een referentie bij naar de publicatie waar je dat uit hebt gehaald?

En verder blijft dit "artikel" een stelletje bijeengeraapte zinnen, met een sterke geur van eigen onderzoek.  Wikiklaas  overleg  12 mrt 2014 14:24 (CET)Reageren

Waarom wordt het dan teruggeplaatst? Verwijderd, dan nu nuweg. 94.214.131.128 12 mrt 2014 16:33 (CET)Reageren
Zie hier. Theobald Tiger (overleg) 12 mrt 2014 17:22 (CET)Reageren