Overleg:Ustekinumab

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Verzoek tot wijziging van een aantal tekstonderdelen over ustekinumab van de registratiehouder van dit geneesmiddel[brontekst bewerken]

Geachte auteur,

Wij hebben met veel belangstelling de tekst over ustekinumab gelezen. Als registratiehouder van dit geneesmiddel willen wij vragen om een aantal onjuistheden in uw tekst aan te passen.

Dit betreft: "Stelara is een injectieoplossing, geleverd in gebruiksklare injectienaalden met 0,5 of 1 ml oplossing, bevattende 45 resp. 90 mg ustekinumab." kan beter geformuleerd worden als: "Stelara is een injectieoplossing in een flacon of voorgevulde spuit. Elke flacon voor eenmalig gebruik bevat 45 mg ustekinumab in 0,5 ml. Elke voorgevulde spuit voor eenmalig gebruik bevat 45 mg ustekinumab in 0,5 ml."

De tekst over bijwerkingen van ustekinumab "Stelara vertoont een aantal ernstige bijwerkingen. Het kan het risico op infecties verhogen en latente infecties reactiveren. Vooral infecties van de bovenste luchtwegen komen zeer vaak voor. Andere veel (1-10%) voorkomende bijwerkingen zijn depressie, hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid, diarree, rug- en spierpijn. Het middel heeft ook een verhoogd risico op bepaalde kwaadaardige tumoren. Overgevoeligheid voor het middel kan leiden tot huiduitslag en netelroos."

kan beter vervangen worden door:

"Stelara kan mogelijk het infectierisico vergroten en latente infecties reactiveren. Patiënten dienen geïnstrueerd te worden om medische hulp te vragen als er verschijnselen of symptomen optreden die wijzen op een infectie. Als een patiënt een ernstige infectie ontwikkelt, dient de patiënt nauwgezet te worden gecontroleerd en Stelara dient niet toegediend te worden totdat de infectie is verdwenen. De meest voorkomende bijwerkingen (> 10%) in gecontroleerde en niet-gecontroleerde delen van het klinisch onderzoek met Stelara bij psoriasis waren nasofaryngitis en infecties van de bovenste luchtwegen. De meeste werden beschouwd als mild en waren geen reden om de behandeling te stoppen. Immunosuppressiva zoals Stelara kunnen mogelijk de kans op maligniteiten vergroten. De bijsluiter geeft een samenvatting van de bijwerkingen uit de klinische studies bij psoriasis en van bijwerkingen gemeld tijdens post-marketinggebruik."

Bij de vermelding van de ziekte van Crohn kunt u beter vermelden: "Stelara is niet geregistreerd voor de ziekte van Crohn, maar..." hierna kan uw tekst volgen.

Bij het noemen van onze bedrijfsnaam stellen wij voor om "Janssen" te gebruiken in plaats van "Janssen-Cilag".

De link naar de bijsluiter op onze website is: http://janssennederland.nl/sites/stage-janssen-emea-nl.emea.cl.datapipe.net/files/PIL_Stelara.pdf.

Wij hopen dat u deze wijzigingen wilt doorvoeren om zo de informatie nog beter te maken.

Met vriendelijke groeten,

Eliane Lauwers, Janssen-Cilag B.V.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Elauwers (overleg · bijdragen) 5 april 2013 09:56 (CEST)PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Bedankt voor uw suggestie! Als u van mening bent dat een artikel verbeterd kan worden, schroom dan niet om het zelf te doen. Wikipedia is een wiki, dus iedereen kan bijna elk artikel bewerken door simpelweg op de bewerk-knop bovenaan de pagina te klikken. U hoeft niet eens in te loggen (hoewel er vele redenen zijn om dat wel te doen). De Wikipedia-gemeenschap moedigt u aan om niet te aarzelen om een zinvolle bijdrage te leveren. Het is niet erg wanneer u een foutje maakt – er is een grote kans dat ze snel opgespoord en verholpen zullen worden. Wanneer u er niet zeker van bent hoe een pagina bewerkt moet worden, lees dan Help:Uitleg of probeer het uit op uw kladblok. Nieuwe gebruikers zijn altijd welkom.
Ik wil u graag helpen om enigszins uw weg te vinden op Wikipedia. Het beste is om eerst hulp voor nieuwkomers te lezen: daar leest u hoe Wikipedia werkt en hoe u nog meer bijdragen kunt leveren. Als u daarna nog vragen heeft, schroom niet om een bericht achter te laten op mijn overlegpagina of bij onze helpdesk. Veel plezier op Wikipedia! Itsme (overleg) 5 apr 2013 10:01 (CEST)Reageren