Overleg gebruiker:Advaneijck

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hallo Advaneijck, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.158.441 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Zie ook:

Klotteren[brontekst bewerken]

Beste Advaneijck, hierbij even het volgende:

U hebt pas geleden het artikel Klotteren aangemaakt waarvan de inhoud geheel of gedeeltelijk blijkt te zijn overgenomen uit http://siem-en-zo.blogspot.nl/2011_11_01_archive.html. Letterlijk overnemen van teksten uit een ander medium is echter alleen toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur of de rechthebbende van de originele tekst. Bij het letterlijk overnemen van teksten loopt u namelijk een groot risico auteursrechten te schenden. Dit schenden van auteursrechten kan Wikipedia in juridische problemen brengen. Ook teksten in een andere taal letterlijk vertalen naar het Nederlands valt hieronder. Zie ook Wikipedia:auteursrechten.

Dit artikel is om deze reden genomineerd voor verwijdering. Het artikel staat momenteel op de beoordelingslijst. Daar kunt u eventueel kritiek kwijt op de nominatie.

Als u het artikel wilt behouden, herschrijf het dan in eigen woorden. Indien u zelf de auteur of rechthebbende bent van de originele tekst en u wilt deze tekst vrijgeven voor gebruik op Wikipedia, dan kan dat door de copyright disclaimer onderaan uw eigen webpagina aan te vullen met de tekst "teksten beschikbaar onder CC-BY-SA/GFDL".

Een andere optie is het versturen van e-mail vanaf een adres dat duidelijk verbonden is met de website of organisatie waar de originele tekst vandaan komt naar OTRS, via het mailadres permissions-nlwikimedia.org. Gebruikt u hiervoor bij voorkeur onze standaardtekst voor vrijgaven: meer informatie hierover vindt u op deze helppagina. Vermeld in de mail duidelijk om welk artikel en welke bron het gaat. Herschrijven van de tekst geniet vaak de voorkeur daar teksten uit andere bronnen meestal niet voor een encyclopedie bedoeld zijn en dus niet de juiste opzet hebben. Teksten op Wikipedia horen altijd neutraal geschreven te zijn. Reclameuitingen, recensies of teksten die één bepaalde mening vertolken zijn per definitie ongeschikt voor Wikipedia. Zo'n tekst kan dus alsnog ongeschikt zijn en verwijderd worden, ook na vrijgave via bovengenoemde procedure. Een nieuw geschreven tekst voor Wikipedia past daarnaast bijna altijd beter qua stijl en opbouw dan vrijgegeven teksten.

Het artikel zal in principe nog twee weken op de beoordelingslijst blijven staan. Als na die twee weken de tekst niet is aangepast, en ook geen verklaring is gekomen dat de tekst is vrijgegeven, zal de pagina worden verwijderd. Het kan echter voorkomen dat een moderator besluit het artikel al eerder te verwijderen daar auteursrechtenschending erg gevaarlijk is voor Wikipedia.

Als u nog vragen heeft, kunt u die altijd stellen.

Met vriendelijke groet, ArjanHoverleg 5 nov 2012 16:47 (CET)Reageren

Klotteren = Tilburgs dialect voor Sinterklaas-inkopen doen[brontekst bewerken]

gekopieerd van mijn OP - ArjanHoverleg
Hallo Arjan Een paar weken geleden heb ik het woord Klotteren toegevoegd, omdat ik vind dat dat woord op Wikipedia te vinden moet zijn. Ik vond op internet een mooie omschrijving, die ik gekopieerd had. Zie http://siem-en-zo.blogspot.nl/2011_11_01_archive.html Terecht wees jij deze omschrijving vanwege auteursrechtelijke reden af. Vervolgens heb ik per omgaande de tekst geheel omgegooid en gewijzigd in mijn eigen bewoordingen. Zie hieronder de compleet andere tekst.

Klotteren = Tilburgs dialect voor Sinterklaas-inkopen doen. Rond 1800 bestond Tilburg nog uit een samenklontering van vijf ver uit elkaar gelegen gehuchten. Er waren toen nog nauwelijks winkels, dus wanneer het Sinterklaasfeest in aantocht was, werd er in het middelste gehucht (D'n Heuvel) een Sinterklaasmarkt gehouden. Alle mensen uit de verre omtrek, voor het merendeel kleine boertjes en thuiswevers, kwamen te voet massaal naar deze markt toegestroomd om cadeautjes in te kopen. De wegen naar D'n Heuvel waren indertijd bestraat met Belgische kinderkopjes en omdat de meeste mensen in die tijd klompen droegen, ontstond er heftig 'klotterend' geluid. Omdat het maar 1 keer per jaar voorkwam, dat de mensen in zo'n grote getale naar D'n Heuvel kwamen, en wel met Sinterklaas, is het woord klotteren in het Tilburgs dialect synoniem geworden voor het doen van Sinterklaas-inkopen.

Tot mijn grote spijt is het woord klotteren met bovenstaande omschrijving toch van Wikipedia verwijderd. Heb je hiervoor een verklaring? Met vriendelijke groet, Ad van Eijck – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Advaneijck (overleg · bijdragen)

Beste Ad. Ik heb inderdaad je artikel toen genomineerd wegens auteursrechtenschending. Alle genomineerde pagina's moeten tevens op de beoordelingslijst worden gezet. Dat heb ik ook gedaan. Zie hier: Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20121105. Daarna heb ik eerlijk gezegd het artikel niet meer gevolgd. als ik de rode link Klotteren aanklik, zie ik dat gebruiker:MoiraMoira het artikel uiteindelijk heeft verwijderd. Wat de precieze reden hiervoor was weet ik niet. Het kan zijn dat deze gebruiker niet gezien heeft dat je het artikel tussentijds hebt aangepast. Wat in ieder geval zo is, is dat het artikel nog niet aan de wikipedia opmaak voldeed. Daarnaast is het vervolgens de vraag in hoeverre een dergelijk streekfenomeen in wikipedia thuishoort. Wikipedia onderwerpen dienen in principe een interrregionaal publiek aan te spreken. - ArjanHoverleg 21 nov 2012 15:43 (CET)Reageren

Beste Arjan, Laatste poging van mijn kant. Ik ben maar eenvoudige gebruiker van Wikipedia, die niet weet waaraan de Wikipedia opmaak moet voldoen. Misschien kan je me daarbij helpen. Ik vind wel dat bijzondere streekgebonden uitspraken op Wikipedia teruggevonden zouden moeten kunnen worden. Waar anders? Zo staat bijvoorbeeld het woord Houdoe (ook een bijzonder streekgebonden uitspraak) wel op Wikipedia! Klotteren vind ik vergelijkbaar. Kan jij MoiraMoira vragen om het terug te zetten? Met vriendelijk groet, Ad van Eijck

Vragen staat vrij hoor, geen probleem! 🙂 Onder Help:Tips voor het schrijven van een goed artikel en Wikipedia:Conventies kun je lezen wat ongeveer de mores is binnen wikipedia. Dit zijn richtlijnen, geen wetten. Het is bedoeld om de wikipedia-artikelen qua opmaak uniform te houden. Hierdoor is informatie sneller te vinden en het leest gewoon prettiger. Zie verder ook het uitgebreide kader wat ik hierboven heb toegevoegd. Wat ik je trouwens nog wilde zeggen is dat je MoiraMoira ook gewoon zelf op haar overlegpagina kunt vragen wat de uiteindelijke reden voor verwijdering was. Groeten en succes! - ArjanHoverleg 21 nov 2012 16:55 (CET)Reageren