Overleg gebruiker:Bijbels christelijk

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 8 jaar geleden door Wikiklaas in het onderwerp kritiek gelezen
Hallo Bijbels christelijk, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor uw belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook u hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.158.916 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat u aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat u in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op uw scherm staat, is trouwens uw persoonlijke overlegpagina, de plaats waar u berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wilt u een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit uw bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: uw bericht wordt automatisch ondertekend met uw gebruikersnaam en de datum en tijd waarop u uw boodschap voltooide. Versturen doet u met de knop "Wijzigingen publiceren".

In antwoord op uw terugkoppeling[brontekst bewerken]

Hallo Bijbels christelijk,

Van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia. U geeft in uw terugkoppeling aan ontevreden te zijn omdat uw wijzigingen steeds weer worden verwijderd. Uit uw bijdragen leid ik af dat het gaat om uw bewerkingen op het artikel 10 (getal). U voegde daaraan verschillende keren, zowel oningelogd als ingelogd, toe dat het getal 10 ten minste eenmaal een rol speelt in de Griekse geschriften, namelijk de tijd tussen de hemelvaart en Pinksteren. In de bewerkingsgeschiedenis (te vinden via het tabblad 'Geschiedenis') is te zien dat deze bijdrage inderdaad meermaals verwijderd is. Drie keer gebeurde dit zonder reden, de laatste keer met de opmerking "Minstens eenmaal is onzin: er staan al meerdere voorbeelden boven". Ik weet niet veel van de Bijbel, maar deze opmerking lijkt me niet terecht aangezien de reeds gegeven voorbeelden betrekking hebben op het Oude Testament en u verwijst naar het Nieuwe Testament (dat is toch wat 'Griekse geschriften' betekent?). Toch vraag ik mij af of het getal 10 in het door u gegeven voorbeeld echt een "rol speelt". Heeft het, met andere woorden, enige significantie of is het louter toeval? Dit zou mijns inziens wel duidelijk gemaakt worden.

Netjes is als de persoon die uw bijdrage verwijdert zelf in de bewerkingssamenvatting of op uw overlegpagina aangeeft waarom hij dit gedaan heeft, maar in de praktijk wordt dit regelmatig (en in mijn beleving ten onrechte) achterwege gelaten. In het algemeen raad ik u aan in zo'n geval het goede voorbeeld te geven door naar de bewerkingsgeschiedenis te navigeren, te kijken wie uw bijdrage verwijderd heeft, en door achter de naam van die gebruiker op 'overleg' te klikken contact op te nemen met die persoon. De bijdrage gewoon weer terugplaatsen zal niet het gewenste effect hebben, zoals u heeft ervaren.

Ik hoop dat u hier iets aan heeft. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u die hieronder, op mijn overlegpagina of op onze helpdesk kwijt. U kunt uw berichten ondertekenen met vier tildes (~~~~) of met de onderteken-knop op de werkbalk: .

Met vriendelijke groet,

Woodcutterty|(?) 13 aug 2015 13:20 (CEST)Reageren

 

Omdat ik uw vraag op WP:TERUG las, heb ik even naar de bewuste bewerking gekeken. Met dezelfde reden als Woodcutterty kwam ik vervolgens even naar uw overlegpagina. Wat Woodcutterty zegt over uitleg geven, klopt wel. In uw geval zijn er echter minimaal twee factoren die maken dat uw bijdragen niet serieus werden genoemen, en vermoedelijk reden waren dat het geven van die uitleg achterwege bleef. In de eerste plaats heeft u het over de "(Griekse Bijbel)(Bijbel)" en de "Griekse Geschriften", allebei termen die in het Nederlands nauwelijks bekend zijn. U gaf ook geen link naar het artikel over het onderwerp dat u bedoelde. Ik neem, net als de schrijver hierboven, aan dat u doelde op het Nieuwe Testament. Door zo'n kryptische term te gebruiken, ontstaat de indruk dat u niet goed thuis bent in de Nederlandstalige cultuur, en dan is het bewerken van een artikel als dit niet echt voor de hand liggend. In de tweede plaats was uw bijdrage elke keer erg slecht geschreven: "De tijd tussen hemelvaart en uitstorting heilige geest is 10 dagen.Jezus (is dan) 10 dagen in hemel." is geen goede Nederlandstalige passage. Opnieuw ontstaat de indruk dat u onvoldoende thuis bent in de Nederlandse taal en cultuur. Dat is ook wat ik u ter overweging wil geven. Als u onvoldoende weet van de Nederlandse cultuur, en de Nederlandse taal niet goed beheerst, dan kunt u beter geen onderwerpen bewerken die met die cultuur te maken hebben, en moet u zich afvragen of de Nederlandstalige Wikipedia wel de juiste plek is om uw kennis te delen. WIKIKLAAS overleg 13 aug 2015 19:45 (CEST)Reageren

kritiek gelezen[brontekst bewerken]

vrijdag 14 augustus Vriendelijk bedankt voor het reageren naar mij toe. Ik begrijp nu tenminste waarom mijn teksten iedere keer weer werden verwijderd.Ik wil nu niet meer zomaar iets opschrijven wat in mij opkom.Indien ik het ooit nog zou doen,om wat te schrijven,dan wil ik de gegeven raad toepassen.Zolang mij dat niet lukt,om de door u gegeven instructies,voorwaarden waar te kunnen maken,zal ik niet meer opnieuw met teksten aankomen. Nogmaals vriendelijk bedankt

kritiek gelezen[brontekst bewerken]

vrijdag 14 augustus

Hier Bijbels Christelijk.Vriendelijk bedankt voor het reageren naar mij toe. Ik begrijp nu tenminste waarom mijn teksten iedere keer weer werden verwijderd.Ik wil nu niet meer zomaar iets opschrijven wat in mij opkom.Indien ik het ooit nog zou doen,om wat te schrijven,dan wil ik de door u gegeven raad toepassen.Zolang mij dat niet lukt,om aan de door u gegeven instructies,voorwaarden te kunnen voldoen ,me waar te kunnen maken,zal ik niet meer opnieuw met teksten aankomen.Dat is voor mij dan toch te hoog gegrepen. Nogmaals vriendelijk bedankt

afzender bijbels christelijk

Prima. U kunt aan Wikipedia ook veel plezier beleven door er gewoon in te lezen. En als u iets tegenkomt waarvan u denkt dat het onjuist is, of als u denkt dat er informatie ontbreekt maar u weet niet zeker of u het wel op de juiste manier kunt aanvullen, dan kunt u er ook een berichtje over achterlaten op de overlegpagina van een artikel. Daartoe klikt u dan bovenaan de pagina eerst op de tab "overleg", en vervolgens op "bewerken". Indien er niemand reageert, kunt u er ook nog aandacht voor vragen op de helpdesk. Die wordt veel gelezen, en levert bijna altijd een snelle reactie op. Veel plezier nog op Wikipedia. WIKIKLAAS overleg 14 aug 2015 10:15 (CEST)Reageren