Overleg gebruiker:Deus Ex Aequo/kladblok

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
I Want Out
Single van:
HammerFall
(Cover op en.wikipedia.org)
Uitgebracht 2 augustus 1999
Opname april-juni 1998, Studio Fredman, Göteborg, Zweden
oktober 1998, Hansen Studios, Hamburg, Duitsland
Genre powermetal, Heavy Metal
Duur 17:56
Label Nuclear Blast
Producent(en) Nummer 1 & 3: Kai Hansen, Dirk Schlächter
Nummer 2: Joacim Cans, Fredrik Nordström, Oscar Dronjak
Hoogste positie(s) in de hitlijsten

Vlag van Duitsland Duitsland #55
Vlag van Zweden Zweden #75

HammerFall
Heeding the Call
(1998)
  I Want Out
(1999)
  Renegade
(2000)
Portaal  Portaalicoon   Muziek

HammerFall[brontekst bewerken]

Op 2 augustus 1999 bracht de Zweedse powermetalband HammerFall hun derde single uit namelijk I Want Out en is tevens ook een cover-single[1]. Ook is "I Want Out" de tweede single die uitgebracht werd van hun album Legacy of Kings[1]. Het originele nummer I Want Out, is afkomstig van de band Helloween.

Lijst van nummers[brontekst bewerken]

Nr. TitelSchrijver(s) Duur
1. I Want Out Kai Hansen 4:37
2. At the End of the Rainbow Joacim Cans, Martin Albrecht, Andy Mück 4:09
3. Man on the Silver Mountain Ritchie Blackmore, Ronnie James Dio 3:25
4. Glory to the Brave (videoclip[2])  5:45
Totale duur: 17:56
Naam Functie
Joacim Cans leadzanger, achtergrondzanger
Oscar Dronjak gitarist, achtergrondzanger
Stefan Elmgren leadgitarist
Magnus Rosén basgitarist
Patrik Räfling drummer

Gastartiesten[brontekst bewerken]

  • Kai Hansen deed zang, gitaar en keyboards en Udo Dirkschneider als achtergrondzanger bij het nummer "I Want Out".
  • William J. Tsamis als leadgitarist bij het nummer "At the End of the Rainbow".
  • AC als drummer en Kai Hansen als achtergrondzanger bij het nummer "Man on the Silver Mountain".

Releasegegevens[brontekst bewerken]

  • De single werd ook uitgeven in de vorm van een 7" rode Vinyl met beperkte oplage. Het nummer "I Want Out" staat op de A-zijde en het nummer "At the End of the Rainbow" op de B-zijde.

Achtergrondinformatie[1][brontekst bewerken]

Deze single betekent het einde van een erg succesvol jaar voor alle vijf bandleden van HammerFall. Hun tour ‘’Templars World Crusade’’ was een groot succes waarbij de meeste shows werden uitverkocht. Deze tour maakte het voor de band mogelijk om in landen zoals Brazilië, Chile en de Verenigde Staten te spelen wat een hele nieuwe ervaring voor hen betekende. Elk nummer op deze single heeft zijn eigen betekenis:

  • ”I Want Out” (ervoor onuitgebracht) is opvallend wegens het feit dat Kai Hansen, bandlid van Gamma Ray, meegeholpen heeft bij de aanmaak van deze single. Hij fungeerde als gitarist, leadzanger (samen met Joacim Cans, zanger bij HammerFall) en voegde ook nog keyboard-geluiden toe. Het nummer is een coverversie van Hansen’s vorige band Helloween en werd opgenomen voor een Helloween tribuutalbum. Deze laatste werd nooit uitgebracht en dus besloten ze om het uit te geven als een single om de fans een kans te geven om deze speciale uitvoering te verkrijgen.
  • ”At the End of the Rainbow” is afkomstig van het album Legacy of Kings en tijdens de tour werd het nummer de favoriet van zowel de band als de fans. Het nummer werd geschreven in samenwerking met Andy Mück en Martin Albrecht. Beiden waren leden van de Duitse band Stormwitch, de favoriete band van Oscar Dronjak, gitarist bij HammerFall. Hij is erg trots op het feit dat hij de kans heeft gehad om met hen te kunnen samenwerken.
  • ”Man on the Silver Mountain” (ervoor onuitgebracht) is een coverversie van een oude klassieker van de band Rainbow. Het nummer werd geschreven in samenwerking me de drummer AC van de band Lacrimosa, een goede vriend van HammerFall. Dit nummer werd opgenomen om te dienen als eerbetoon aan Ronnie James Dio. Voor Joacim Cans is het een grote uitdaging geweest om deze mijlpaal in de Heavy metal geschiedenis te zingen, maar hij heeft fantastisch werk geleverd.
  • ”Glory to the Brave (ervoor onuitgebrachte videoclip) is de originele versie van de muziekvideo “Glory to the Brave”. Het werd opgenomen voordat HammerFall een contract ondertekende met Nuclear Blast. Het is een video met een ondergronds gevoel en is tevens ook iets speciaals voor de fans van de band.

Externe links[brontekst bewerken]