Overleg gebruiker:ElFanfarron

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 9 jaar geleden door Woodcutterty in het onderwerp Bermmonument
Hallo ElFanfarron, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor uw belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook u hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.158.925 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat u aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat u in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op uw scherm staat, is trouwens uw persoonlijke overlegpagina, de plaats waar u berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wilt u een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit uw bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: uw bericht wordt automatisch ondertekend met uw gebruikersnaam en de datum en tijd waarop u uw boodschap voltooide. Versturen doet u met de knop "Wijzigingen publiceren".

Woody|(?) 18 mrt 2015 19:36 (CET)Reageren

Bermmonument[brontekst bewerken]

Beste ElFanfarron,

Welkom op de Nederlandstalige Wikipedia. Op uw gebruikerspagina, en ook op uw persoonlijke kladblok, vraagt u waarom de wijzigingen die u heeft aangebracht aan het artikel Bermmonument niet zichtbaar zijn. Als u bij dit artikel rechtsbovenaan de pagina op het tabblad 'Geschiedenis' klikt komt u op deze pagina terecht waar u een handig overzicht vindt van alle wijzigingen die het artikel heeft ondergedaan, met de meest recente wijziging bovenaan. U ziet daar dat u op 3 maart 2015 deze wijziging heeft doorgevoerd. Tevens ziet u dat collega ErikvanB ongeveer drie uur later deze wijziging doorvoerde, waarmee hij uw bewerking ongedaan maakte. Dat deed hij met als samenvatting "rv", wat staat voor "revert", hetgeen betekent dat uw wijzigingen zijn teruggedraaid. Waarom hij dat gedaan heeft heeft hij er niet bij gezegd, dus daar kan ik enkel over speculeren. Wat mij ten eerste opvalt in de versie die het resultaat was van uw bewerking, is dat u alle opmaak heeft verwijderd: interne links en vetgedrukte tekst zijn verdwenen. U introduceert en herhaalt bovendien een taalfout door "bermmonument" te veranderen in "berm monument", een voorbeeld van onjuist spatiegebruik. Verder valt mij op dat u in uw tekst een aantal beweringen doet die zonder deugdelijke bronvermelding niet kunnen blijven staan. Als voorbeeld noem ik de bewering dat ouderen "meer en meer hun gedenkmonument [krijgen] op de plaats waar zij ooit hun ongeval hadden (...)", en dat het bij jonge personen meestal gaat om mensen die zijn aangereden op hun fiets of zijn omgekomen in hun eerste auto. Toegegeven, eerdere versies van het artikel bevatten ook al beweringen die niet met bronnen onderbouwd zijn, maar dat is niet hoe het hoort.

Als u in de toekomst nog eens merkt dat uw wijzigingen verdwenen zijn, kijk dan even in de paginageschiedenis om te zien wat er met uw bewerking gebeurd is, en door wie dit is gedaan. U kunt de gebruiker die uw bewerking heeft teruggedraaid altijd om (extra) uitleg vragen op diens persoonlijke overlegpagina. In dit geval kunt u ErikvanB hier contacteren.

Als u nog vragen heeft kunt u die hieronder, op mijn overlegpagina of op onze helpdesk kwijt. U kunt uw berichten ondertekenen met vier tildes (~~~~) of met de onderteken-knop op de werkbalk: .

Met vriendelijke groet,

Woody|(?) 18 mrt 2015 19:36 (CET)Reageren