Overleg gebruiker:Marijnklaassen

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 9 jaar geleden door Erik Wannee in het onderwerp Auteursrechten i.v.m. Kunststof lassen
Hallo Marijnklaassen, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.525 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Kunststof lassen[brontekst bewerken]

Dag Marijn,

allereerst van harte welkom op Wikipedia! Ik zag daarnet dat je het artikeltje kunststof lassen had aangemaakt, en dat dat je allereerste bijdrage aan Wikipedia was. (Tenzij je voor die tijd anoniem of onder een andere naam hebt gewerkt; dat kan ik natuurlijk niet zien.)

Ik heb het artikeltje, dat helemaal niet slecht is voor een debuut, op de beoordelingslijst gezet. Schrik daar niet van; het is geen teken dat het artikel slecht zou zijn maar wel dat we in de gaten moeten houden dat het nog flink wordt opgeknapt. Een mooie inspiratie zou het Engelstalige artikel kunnen zijn, waarheen ik een link heb aangemaakt (in de linker kantlijn; een zogenaamde 'interwikilink').

Ik werk veel met metaal en heb zelf een paar jaar geleden het artikel lassen helemaal op de kop gezet, en zo'n 50 artikelen geschreven die aan dat onderwerp gerelateerd zijn; de meeste van die artikelen kun je vinden via links op het hoofdartikel. Zo maakte ik ook artikelen aan die gerelateerd zijn aan het lassen van kunststoffen, zoals ultrasoon lassen, laserlassen, wrijvingslassen en spiegellassen. Echter, nog geen artikel over kunststof lassen in het algemeen.
Het door jou aangemaakte artikel is dus zeker een aanwinst voor Wikipedia, maar veel dingen moeten nog beter. Zo zouden er paragraafjes kunnen komen over het laserlassen, ultrasoon lassen, wrijvingslassen etc. En er moeten veel links komen naar gerelateerde artikelen, zodat het als het ware wordt 'ingebed' in de encyclopedie. Ik nodig je uit om ermee verder te gaan en ik zal het zeker in de gaten houden omdat ik het ene interessant onderwerp vind. En ofschoon ik veel meer weet van metaal dan van kunststof, zal ik ook kijken wat ik aan het artikel kan bijdragen.

Mocht je vragen hebben of willen overleggen; schrijf het gerust hieronder; deze pagina staat voorlopig op mijn volglijst dus ik zie het dan vanzelf.

Vriendelijke groet, Erik Wannee (overleg) 12 jan 2015 12:00 (CET)Reageren

Auteursrechten i.v.m. Kunststof lassen[brontekst bewerken]

Zie ook:

Beste Marijnklaassen, hierbij even het volgende:

U hebt pas geleden het artikel Kunststof lassen aangemaakt waarvan de inhoud geheel of gedeeltelijk blijkt te zijn overgenomen uit een andere bron. Letterlijk overnemen van teksten uit een ander medium is echter alleen toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur of de rechthebbende van de originele tekst. Bij het letterlijk overnemen van teksten loopt u namelijk een groot risico auteursrechten te schenden. Dit schenden van auteursrechten kan Wikipedia in juridische problemen brengen. Zie ook Wikipedia:auteursrechten.

Dit artikel is om deze reden verwijderd. Wilt u alsnog een artikel over dit onderwerp aanmaken, herschrijf het dan in eigen woorden. Indien u zelf de auteur of rechthebbende bent van de originele tekst en u wilt deze tekst vrijgeven voor gebruik op Wikipedia, dan kan dat door de copyright disclaimer onderaan uw eigen webpagina aan te vullen met de tekst "teksten beschikbaar onder CC-BY-SA/GFDL".

Een andere optie is het versturen van e-mail vanaf een adres dat duidelijk verbonden is met de website of organisatie waar de originele tekst vandaan komt naar OTRS, via het mailadres permissions-nl-at-wikimedia.org. Gebruikt u hiervoor bij voorkeur onze standaardtekst voor vrijgaven: meer informatie hierover vindt u op deze helppagina. Vermeld in de mail duidelijk om welk artikel en welke bron het gaat. Herschrijven van de tekst geniet echter de voorkeur daar teksten uit andere bronnen meestal niet voor een encyclopedie bedoeld zijn en dus niet de juiste opzet hebben. Teksten op Wikipedia horen altijd neutraal geschreven te zijn. Reclameuitingen, recensies of teksten die één bepaalde mening vertolken zijn per definitie ongeschikt voor Wikipedia. Zo'n tekst kan dus alsnog ongeschikt zijn en verwijderd worden, ook na vrijgave via bovengenoemde procedure. Een nieuw geschreven tekst voor Wikipedia past daarnaast bijna altijd beter qua stijl en opbouw dan vrijgegeven teksten.

Als u nog vragen heeft, kunt u die altijd stellen.

Met vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 12 jan 2015 13:44 (CET)Reageren

Als ik het goed zie, is er weliswaar sprake van tekst die gekopieerd is van een website waarop vermoedelijk auteursrechten gelden, maar is die website van een bedrijf waaraan je zelf verbonden bent. En mogelijk heb je de tekst dus zelf voor dat bedrijf geschreven. Maar dan nog steeds geldt dat vast moet staan dat het bedrijf deze tekst niet auteursrechtelijk beschermd heeft, ook al is hij van jouw hand.
Gezien het feit dat ik de tekst zelf wel redelijk vond voor een start, maar dat er toch ook nogal wat miste, is het misschien een idee om op Wikipedia gewoon blanco te beginnen met een originele zelfgeschreven tekst. En zodra die klaar is, is er niets op tegen dat die tekst ook weer gebruikt wordt op de site van het bedrijf, omdat teksten van Wikipedia immers altijd geciteerd mogen worden. Erik Wannee (overleg) 12 jan 2015 19:36 (CET)Reageren