Overleg gebruiker:Mediamash

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 16 jaar geleden door Pbech in het onderwerp Partyguide
Hallo Mediamash, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.158.954 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Partyguide[brontekst bewerken]

Hoi, Mediamash, Welkom op Wikipedia! Ik heb het door jou aangemaakte artikel partyguide voor onmiddellijke verwijdering voorgedragen, omdat het in deze vorm enkel reclame is, en daar is wikipedia niet voor bedoeld, zie Wikipedia:Wat Wikipedia niet is en Wikipedia:Neutraal standpunt. Als het onderwerp relevant is, zou een neutraal artikel hierover wél een plaats op Wikipedia kunnen hebben. Zie bijvoorbeeld Help:Tips voor het schrijven van een goed artikel voor meer uitleg over hoe je zoiets aanpakt. Groet, Paul B 19 okt 2007 10:47 (CEST)Reageren

hey, ik was net 5min bezig met wikipedia uit te testen en het wordt alverwijderd. Goed dat je op de neutrale standpunten wijst, maar moet daarvoor het bericht direct verdwijnen. Ik krijg nog niet eens de tijd om het aan te passen ...

Helaas wordt expliciete reclame altijd direct verwijderd... wanneer het onderwerp encyclopedisch is, schrijf dan gerust een nieuwe, neutrale tekst. Maar gebruik dan de neutrale schrijfstijl waar Paul je op heeft gewezen, vermijd de "wij-vorm" en vermijd uitroeptekens. Succes! Hartelijke groet, eVe Roept u maar! 19 okt 2007 10:52 (CEST)Reageren
Welkom. ...En gekopieerd materiaal wordt ook direct verwijderd, zeker als het een reclametintje heeft: zie WP:AUT. Groet. — Zanaq (?) 22 okt 2007 11:00 (CEST)


gekopieerd? ikzelf ben wel de opsteller van de voorstelling, mag dat ook al niet? Kan er iemand dan eens een vb geven van hoe het wel mag?

Hoi. Hierboven heb ik net het welkomsjabloon met tips geplaatst. Op WP:TOESTEMMING staat hoe te handelen om materiaal vrij te geven, maar ik denk dat het weinig zin heeft gezien de inhoud van de tekst: Denk aan de opbouw, verifieerbare en essentiele feiten: WP:GOO, en vooral WP:NPOV. Zie ook Wikipedia:Voorbeeldartikel. Je kunt je bijdragen op overlegpagina's met vier tildes (~~~~) ondertekenen. Groet. — Zanaq (?) 22 okt 2007 11:06 (CEST)
(gedeeltelijk dubbelop met Zanaq, maar ik had de tekst al opgesteld) Een neutraal, beschrijvend artikel, waaruit duidelijk wordt dat het onderwerp relevant is, en waarin de essentiële informatie te vinden is. Zie bijvoorbeeld Help:Tips voor het schrijven van een goed artikel, met name het stuk over de inhoud van de eerste alinea. Daarnaast is het meestal niet toegestaan om auteursrechtelijk beschermd materiaal te plaatsen, tenzij er toestemming van de rechthebbende is. Dat zou hier inderdaad het geval kunnen zijn, maar dan nog moet die toestemming controleerbaar zijn, zie het onderste kopje van de hierboven gegeven link WP:AUT. Daarnaast kan men zich afvragen of een door de organisatie zelf opgestelde tekst het juiste neutrale en encyclopedische karakter heeft. Het verdient de voorkeur zelf een tekst te schrijven die geen kopie is van bestaande teksten. Groet, Paul B 22 okt 2007 11:12 (CEST)Reageren