Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Oranjeprins

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 15 jaar geleden door Lymantria in het onderwerp Andreas van der Schaaf
Hallo Oranjeprins, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.160.340 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dit bericht is automatisch geplaatst. Je kunt hier je opmerkingen over dit bericht achterlaten. --SieBot 13 feb 2009 01:05 (CET)Reageren

Andreas van der Schaaf[brontekst bewerken]

Hallo Oranjeprins

Je artikel Andreas van der Schaaf is momenteel niet geschikt voor Wikipedia.

Allereerst doet de opbouw van het artikel vermoeden dat de tekst gekopieerd is uit een andere bron. Als dat inderdaad zo is, is er sprake van auteursrechtenschending. Zonder schriftelijke toestemming van de rechthebbende mogen teksten niet zomaar worden overgenomen op Wikipedia.

Ten tweede is het artikel niet goed opgezet. Het begint nu gelijk met een verhaal over het leven van deze Andreas van der Schaaf. Een wikipedia-artikel moet echter altijd beginnen met een intro waaruit in elk geval direct blijkt wat de persoon over wie dat artikel gaat doet of gedaan heeft dat hem/haar relevant maakt voor een eigen artikel. Een vaste openingszin in biografische artikelen is:

Volledige naam (geboorteplaats, datum - sterfplaats, datum) is/was een "nationaliteit" "beroep". Hij/zij is vooral bekend van...

Pas na die zin komt de biografie waarin het leven van die persoon in chronologische volgorde wordt verteld. Die biografie moet niet te gedetailleerd worden. Probeer triviale zaken zoveel mogelijk te vermijden.

Mvg. **Man!agO** 13 feb 2009 07:19 (CET)Reageren

De link in Mendelcollege is ook verwijderd. Vr. gr. Lymantria overleg 20 mei 2009 09:47 (CEST)Reageren