Overleg gebruiker:Peter van Caulil

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 7 jaar geleden door Peter van Caulil in het onderwerp Auteursrechten
Hallo Peter van Caulil, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.158.991 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Auteursrechten[brontekst bewerken]

Beste Peter van Caulil, hierbij even het volgende:

U hebt pas geleden het artikel Zentuin nijmegen aangemaakt waarvan de inhoud geheel of gedeeltelijk blijkt te zijn overgenomen van deze website. Letterlijk overnemen van teksten uit een ander medium is echter alleen toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur of de rechthebbende van de originele tekst. Bij het letterlijk overnemen van teksten loopt u namelijk een groot risico auteursrechten te schenden. Dit schenden van auteursrechten kan Wikipedia in juridische problemen brengen. Ook teksten in een andere taal letterlijk vertalen naar het Nederlands valt hieronder. Zie ook Wikipedia:auteursrechten.

Dit artikel is om deze reden door mij genomineerd voor directe verwijdering.

Als u het artikel wilt behouden, herschrijf het dan in eigen woorden. Indien u zelf de auteur of rechthebbende bent van de originele tekst en u wilt deze tekst vrijgeven voor gebruik op Wikipedia, dan kan dat door de copyright disclaimer onderaan uw eigen webpagina aan te vullen met de tekst "teksten beschikbaar onder CC-BY-SA/GFDL".

Een andere optie is het versturen van e-mail vanaf een adres dat duidelijk verbonden is met de website of organisatie waar de originele tekst vandaan komt naar OTRS, via het mailadres permissions-nl-at-wikimedia.org. Gebruikt u hiervoor bij voorkeur onze standaardtekst voor vrijgaven: meer informatie hierover vindt u op deze helppagina. Vermeld in de mail duidelijk om welk artikel en welke bron het gaat. Herschrijven van de tekst geniet vaak de voorkeur daar teksten uit andere bronnen meestal niet voor een encyclopedie bedoeld zijn en dus niet de juiste opzet hebben. Teksten op Wikipedia horen altijd neutraal geschreven te zijn. Reclameuitingen, recensies of teksten die één bepaalde mening vertolken zijn per definitie ongeschikt voor Wikipedia. Zo'n tekst kan dus alsnog ongeschikt zijn en verwijderd worden, ook na vrijgave via bovengenoemde procedure. Een nieuw geschreven tekst voor Wikipedia past daarnaast bijna altijd beter qua stijl en opbouw dan vrijgegeven teksten.

Met vriendelijke groet, Ronnie PG (overleg) 11 sep 2016 20:29 (CEST)Reageren

Lees bovenstaande nog eens door. Ongepast om dan dezelfde tekst weer terug te plaatsen. Wikipedia is geen reclamezuil. Ook al zou er toestemming zijn om de tekst te gebruiken, dan nog is de tekst totaal ongeschikt voor een encyclopedie omdat het niet neutraal is. Daarnaast waren er vele externe links in de tekst geplaatst. Ook dat is niet gewenst.Nietanoniem (overleg) 12 sep 2016 09:49 (CEST)Reageren
Op mijn overleg heb ik je vraag beantwoord. Eigenlijk een herhaling van wat hierboven staat. Misschien moet je je eerst eens inlezen in wat Wikipedia precies is. Dan kom je (hopelijk) tot de conclusie dat jouw tekst niet past. Daarnaast is het (betaald) bijdragen in opdracht van een bedrijf/persoon aan Wikipedia ook niet gewenst. Nogmaals: Wikipedia is geen reclamezuil, maar een encyclopedie. Nietanoniem (overleg) 12 sep 2016 10:48 (CEST)Reageren

Allereerst mijn excuses voor de reactie op de verkeerde plaats. ik zie nu pas hoe de structuur in elkaar zit. Even voor de duidelijkheid, dit is mijn eigen initiatief. ik wordt er niet voor betaald en ik ben niet gevraagd dit te doen. Omdat ik als vrijwilliger bij de aanleg van deze tuin aanwezig was en trots ben op het resultaat leek het mij leuk de informatie over deze tuin op Wikipedia te delen. de tuin is vrij toegankelijk voor iedereen en kan gezien worden als een tijdelijk kunst object. ik heb toestemming gevraagd aan zen.nl en die zijn accoord gegaan. ik heb daarom zoveel mogelijk van hun eigen informatie in de tekst gebruikt.

omdat ik erg veel bewondering heb voor jullie werk is het zeker niet mijn bedoeling jullie nodeloos lastig te vallen met ongepaste actie's. Ik wil jullie via deze structuur vragen de tekst te controleren en me eventueel te wijzen op verbeteringen.

Zentuin Waalkade

Omdat de Waalkade in Nijmegen eind 2017 heringericht gaat worden, heeft de gemeente Nijmegen bedacht ruimte te creëren voor groene initiatieven. In de zomer van 2015 heeft de gemeente een oproep gedaan aan de stad om daarvoor met ideeën te komen onder de noemer Leve(n)de Waalkade. Zen.nl heeft samen met architectenbureau Atelier 1:1 een voorstel voor een ‘pop-up zentuin’ ingediend.

Een zentuin is bedoelt als een plek waar mensen zich verbonden kunnen voelen met de natuur en waar men kan genieten van de rust. Zen tuinen zijn een kunstvorm waarin de natuur wordt verbeeld en als het ware verstild. De stenen symboliseren bergtoppen boven de wolken , of eilanden in de rivier, het grind symboliseert het stromende water , het mos en planten het bos. Het grind verwijst naar de rivier maar kan ook verwijzen naar de rivierduinen. Het stromen van de rivier staat centraal en symbool voor de veranderlijkheid in het leven.

Deze zentuin is ontworpen in samenwerking met Zenmeester Rients Ritskens. Het bestaat uit een grindperk met een speciaal geharkt patroon, dat symbool staat voor de rivier, afgezet met sedum wat het idee van een oever geeft. Een 8000 kg zware monumentale Noorse steen vormt het zwaartepunt. Vanaf houten vlonders is de tuin vanuit verschillende hoeken te bezichtigen en te beleven. Langs de rand staan siergras en Japanse dennen en het is langs één kant afgezet met een bamboe railing. De tuin is grotendeels aangelegd door vrijwilligers en is afgerond op Zaterdag 30 juli, de officiële opening was 3 September.

De tuin is ook te bezichtigen via de webcam.

Dit project is het eerste van 4 tijdelijke initiatieven voor de Waalkade die voor 2016 zijn geselecteerd. De tijdelijke initiatieven moeten ervoor zorgen dat de Waalkade een groenere inrichting krijgt. Het is de bedoeling dat de zentuin minstens een jaar blijft liggen totdat het oostelijk deel van de Waalkade op de schop gaat. Dat is op z’n vroegst in het najaar van 2017, aldus de gemeente. (bron: de Gelderlander) Peter van Caulil (overleg) 12 sep 2016 15:20 (CEST)Reageren

Bedankt voor de informatie nietanoniemPeter van Caulil (overleg) 13 sep 2016 18:03 (CEST)Reageren

Reactie[brontekst bewerken]

Hoi, ik zie toevallig je naam voorbijkomen in de 'Recente wijzigingen-lijst'. Als je moeite hebt met het schrijven van een nieuw artikel, kun je die het beste eerst aanmaken in je kladblok. De link daarnaartoe vind je helemaal bovenaan rechtsboven. Daar zie je links naar je Gebruikerspagina, je Overlegpagina en je Kladblok (en nog wat pagina's). Als jezelf tevreden bent met je artikel zou je via de Wikipedia:Overleg gewenst of Help:Helpdesk om feedback kunnen vragen.

Ook zou je een coach kunnen inschakelen. Dat is een meer ervaren wikipediaan die jou kan begeleiden en uitleg kan geven (eigenlijk wat ik nu doe, maar dan op een meer stabiele basis). Zie Wikipedia:Coachingsprogramma voor meer informatie hierover.

Tot slot wat feedback op de tekst die je op deze pagina hebt aangedragen:

  • tekst leest niet neutraal
  • opmaak/stijl is nog niet in orde - kijk eens rond op andere artikelen, bijvoorbeeld'Tuin
  • onderwerp van het artikel is de zentuin, maar de tekst gaat meer over het hele plan van de Waalkade
  • er zitten nog steeds interne links in de tekst - deze zouden goed passen als bronnen bij wat wordt beweert. 1 externe link (onderaan het artikel) zou dan nog kunnen, als een soort van algemene bron. Daarnaast is het meestal discutabel als onderwerp zelf de bron is/levert voor een artikel over dat onderwerp. De Gelderlander is al meer onafhankelijk, maar het artikel heeft nu een hoog lokaal gehalte.
  • tot slot, en misschien nog wel het belangrijkste - ik zet vraagtekens bij de betekenis van deze zentuin in Nijmegen. Het is tijdelijk (pop up) en lijkt mij voornamelijk iets regionaals. Dat het als voorbeeld genoemd wordt op een artikel over de Waalkade (Nijmegen) kan ik nog begrijpen, in een subkopje over de herinrichting. Of het een eigen artikel waard is, in mijn ogen niet. Op dit ogenblik valt trouwens over de hele herinrichting nog niets definitief te melden. Vermeldenswaardig lijkt het mij wel dat Nijmegen hiernaar kijkt (en dan bedoel ik het hele project, niet de zentuin), maar de invulling op zich is pas het vermelden waard als de plannen zijn uitgevoerd (of op zijn minst vergevorderd zijn).

Het is best wat kritiek die ik heb, maar bedenk goed dat ik ook maar een enkele vrijwillige bijdrager ben. Het kan best dat anderen er totaal anders over denken. Nietanoniem (overleg) 12 sep 2016 15:39 (CEST)Reageren