Overleg gebruiker:Wimvoorbij

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 5 jaar geleden door Edoderoo in het onderwerp Reclame voor de sjoelbond
Hallo Wimvoorbij, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.159.265 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Sjoelen[brontekst bewerken]

Beste Wimvoorbij,

Van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia. Ik zag dat je een hoop tekst hebt toegevoegd aan het artikel Sjoelen, en hier al min of meer opmerkt niet goed overweg te kunnen met wikitekst. Ik heb de opmaak van je tekst gerepareerd, zodat het artikel in ieder geval weer leesbaar is, maar ik ben bang dat daarmee de problemen nog niet uit de wereld zijn. Het is namelijk sterk de vraag of zo'n gedetailleerde bespreking van allerlei spelsystemen, die niet onderbouwd is met verwijzingen naar onafhankelijke, betrouwbare bronnen (zie Wikipedia:Verifieerbaarheid) en waarbij de lezer direct wordt aangesproken, wel op zijn plaats is in een encyclopedisch artikel. Wat mij betreft kan volstaan worden met de vermelding dat het spel meerdere varianten kent, eventueel aangevuld met wat voorbeelden. Ik heb dan over een zin als: 'Op het spel zijn in de loop der tijd verschillende varianten bedacht zoals Libre, Single Count en Zaandams, elk met een afwijkende puntentelling.' Een gedetailleerde uitleg van elk systeem is denk ik beter op zijn plaats op de website van bijvoorbeeld de sjoelbond. Hoe denk jij daarover? Los daarvan: was de tekst die je oorspronkelijk plaatste ergens van overgenomen, of heb je die zelf geschreven?

Groet,

Woody|(?) 1 feb 2016 00:50 (CET)Reageren

Zelf geschreven (al in 1978) in het toenmalige Bondsblad van de sjoelbond. Wim (Ook op you tube te zien bij sjoelen spelsystemen) – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Wimvoorbij (overleg · bijdragen)

Reclame voor de sjoelbond[brontekst bewerken]

Zou u willen stoppen met steeds maar weer de website van de sjoelbond onder de aandacht te brengen? Deze encyclopedie is niet bedoeld voor dit soort reclame. Edoderoo (overleg) 18 okt 2018 21:44 (CEST)Reageren