Overleg gebruiker:Zanaq/Archief/2007 12

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie


Je kunt me altijd op mijn overlegpagina aanspreken en om opheldering of hulp vragen...

Dit is een archief. Plaats hier geen commentaar.

Archief


Aanpassing Jan Modaal etc[brontekst bewerken]

Goeiedag,

ik zie dat u mijn pagina's al onmiddellijk heeft aangepast en zelfs hebt verwijderd (Jan met de pet), maar de reden dat ik voor "Jan met de pet" en "Jan Modaal" aparte pagina's heb aangemaakt was niet uit de lucht gegrepen. Op de Engelstalige tegenhanger wordt wel degelijk een onderscheid gemaakt tussen Average Joe (= Jan Modaal, met gemiddeld inkomen) en Joe Sixpack (= Jan met de pet, doorsnee op alle vlakken) en dit leek me ook relevant voor de nederlandstalige termen. Van Dale spreekt ook duidelijk van doorsnee inkomen voor Jan Modaal en 'de gewone man' bij Jan met de pet. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Endlezz (overleg · bijdragen)

Ik was net bezig met je een uitgebreid bericht te sturen. Wikipedia is een encyclopedie en geen woordenboek. Het onderscheid waarvan je spreekt bleek niet uit de tekst. Als je een invulling weet die voldoende scheiding aanbrengt, en de relatie verduidelijkt kun je van de redirect weer een artikel maken. Ik stel voor dat we de discussie op 1 plaats voorzetten: kies maar op welke plek. Je kunt je bijdragen op overlegpagina's met vier tildes (~~~~) ondertekenen. Groetjes. — Zanaq (?) 1 dec 2007 14:25 (CET)

Externe links[brontekst bewerken]

Beste Zanaq,

Ben geheel niet bekend met wikipedia regels. Maar wat is de reden om een externe link naar een forum te verwijderen?

Groeten Ronald. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Serner (overleg · bijdragen)

Goeiemorgen. Dat heb ik je toch al op je overlegpagina verteld? Dat staat in WP:EXLINK: Links naar fora, weblogs, msn-groepen, andere discussiegroepen, eigen sites en dergelijke zijn niet gewenst. Er heerst denk ik een redelijk grote consensus dat links naar fora van weinig toegevoegde waarde zijn. Je kunt je bijdragen op overlegpagina's overigens met vier tildes (~~~~) ondertekenen. Groetjes. — Zanaq (?) 2 dec 2007 12:43 (CET)

Hoi,

Bedankt voor je verbeteringen. Het weghalen van de tijden vindt ik lichtelijk overdreven. Ze staan notabene wel in het lemma Deventer. Het lijkt me juister ze daar weg te halen en hier te laten staan. Wikipedia is nu eenmaal uitgebreider dan een normale encyclopedie. Ik vind markttijden dan best kunnen. Om dat nou programmainformatie te noemen..... Maar kja kijk maar. --joep zander 4 dec 2007 11:04 (CET)[reageer]

Graag gedaan hoor. Wat je suggereert is logisch: de gedetailleerdere info verwacht je in het subartikel. Ik zou het dus in elk geval weghalen uit Deventer, maar qua programmagegevensheid lijkt het me toch wel tegen het NEë aan te zitten.... Als je het terugplaatst zal ik het niet weer weghalen, maar zelf zal ik het niet terugplaatsen :-) Groetjes. — Zanaq (?) 4 dec 2007 11:11 (CET)

Het artikel over het genre is aangepast. Ik heb zoveel ik erover weet bijgeschreven.--Nevelhel 5 dec 2007 20:36 (CET)[reageer]

Laten we de discussie op één plaats houden, bijvoorbeeld jouw overlegpagina. Groetjes. — Zanaq (?) 6 dec 2007 09:20 (CET)

PvdW: Bedankt voor je stem[brontekst bewerken]

Beste Zanaq,
bedankt voor je stem. Het portaal Vrije software is het nieuwe portaal van de week. Stemmen voor het volgende portaal van de week kan in het PvdW stemlokaal en een portaal aanmelden kan op de PvdW pagina.
Groeten, Kameraad Pjotr 16 dec 2007 12:27 (CET)[reageer]

Extensies/gadgets[brontekst bewerken]

Hoi Zanaq,

Ondertussen zijn de extensies actief. Ik begreep dat je van plan was om Zeusmodus in delen te hakken. Dat lijkt me een goed idee. Ik hoor het wel, als je het af hebt. Doei, --- jeroenvrp 13 dec 2007 13:40 (CET)[reageer]

Oh BTW: Twinkle ziet er ook goed uit trouwens, vooral omdat die al in modules is gehakt. Misschien een idee om die voor de Nederlandstalige Wikipedia te ontwikkelen? --- jeroenvrp 13 dec 2007 14:34 (CET)[reageer]
ZM is al redelijk in modules gehakt. Ik zal binnenkort aan de slag gaan. Twinkle heb ik in het verleden eens bekeken, maar het leek me toen niet superfantastisch. Groetjes. — Zanaq (?) 13 dec 2007 14:41 (CET)
Ja ik heb die Twinkle ook alleen via screenshots bekeken, dus je zal vast gelijk hebben. In ieder geval succes! --- jeroenvrp 14 dec 2007 01:25 (CET)[reageer]
Twinkle ziet er wel leuk uit trouwens, jammer dat je die dingen niet 1-op-1 kunt overzetten. Aan die screenshots te zien lijkt het wel een interessant stuk uitbreiding. Wat beviel er niet aan Z.? nl:Mark W (Mwpnl) ¦ talk 15 dec 2007 19:39 (CET)[reageer]
Ik meen me te herinneren het sjablonenplakgedeelte. Het was allemaal wat te omslachtig dacht ik. Anyway: mijn webserver doet het weer, ik hoop deze week wat tijd te hebben er aan te werken. Groetjes. — Zanaq (?) 17 dec 2007 11:41 (CET)

ik heb het veranderd , neem nu maar eens kijkje ok Emirdagli 16 dec 2007 22:31 (CET)

Ok, ik heb gekeken. Het staat nog steeds boordevol taalfouten. Groetjes. — Zanaq (?) 17 dec 2007 11:48 (CET)

Wikibreak?[brontekst bewerken]

Hallo Zanaq,
Mijn broer is beroepshalve in het bibliotheekwezen geïnteresseerd, en weet dat ik actief ben op Wikipedia. Een paar dagen geleden zag hij een discussie over Wikipedia op een mailing-lijst voor bibliotheekmedewerkers, die hij aan mij doorstuurde met de opmerking "Dit moge je interesseren...".

Omstreeks 9 oktober heb jij het artikel SaaS voorgedragen voor onmiddellijke verwijdering ('nuweg') wegens auteursrechtenschending. Er stond een URL bij genoemd. De schrijver van dat artikel, Hans de Man (Gebruiker:Jdmdocinf) ontdekte dat onlangs, en deed navraag bij PatrickVanM, die het verwijderd heeft. PatrickVanM verwees hem naar jou.

In het stukje van de bibliotheek-mailinglijst-discussie die ik van mijn broer kreeg, las ik:

De moderator geeft verder geen verklaring en verwijst naar de aanklager ene Zanaq, waarbij staat dat die voorlopig niet actief is op wikipedia.
Wat een onkunde. Op deze manier is (een deel van) de Nederlandse wikipedia het domein van slechte amateurs en is de waarde ervan hetzelfde.

Hij heeft blijkbaar het Wikibreak bericht op jouw gebruikerspagina gelezen, en daaruit geconcludeerd dat het geen zin heeft iets op je overlegpagina te schrijven, omdat je hier (voorlopig) toch niet meer actief bent. Mij is echter gebleken dat je, nadat je die melding op 26 november 2007 op je gebruikerspagina plaatste, nog heel regelmatig iets op wikipedia hebt gewijzigd.

Als het je bedoeling is, dat mensen niets meer op je overlegpagina schrijven, omdat ze denken dat je het voorlopig toch niet ziet, dan moet je dat sjabloon laten staan. Anders kun je het maar beter verwijderen, is mijn advies.

Wat die zaak van het artikel over "SaaS" ("Software as a Service") betreft. Het is mij niet duidelijk geworden waaruit de auteursrechtenschending heeft bestaan. In de genoemde URL staat niets over "SaaS" (misschien is die webpagina intussen veranderd). Hans de Man zegt dat hij het artikel "SaaS" grotendeels gekopieerd heeft van Application Service Provider‎.

Misschien kun je nog wat licht op deze kwestie werpen. Groeten, Johan Lont (voorbehoud) 17 dec 2007 10:34 (CET)[reageer]

Nou. Dat is al heel lang geleden. In elk geval is de gebruiker op de hoogte gesteld van de verwijdering en de reden: meestal wordt er dan iets sneller geprotesteerd. Het kan natuurlijk zijn dat het een foutje was, maar ik kan daar niets van zien. Ik stel voor dat we het artikel terug doen plaatsen en twee weken gunnen op de verbeterlijst. Dan kan iedereen zien òf, en zo ja waarvan, het dan eventueel gekopieerd is, en of de bronvermelding van [[Application Service Provider‎] correct was.
Wb het wikibreaksjabloon: er staat nauwelijks aktief. Dat betekent dat je soms even op antwoord moet wachten. Groetjes. — Zanaq (?) 17 dec 2007 11:47 (CET)
Hoi Zanaq, ik heb jouw overleg ook een beetje in de gaten gehouden vanwege dat SaaS-gedoe, ik zal het artikel terugzetten en op de verwijderlijst opnemen. Gr. PatrickVanM 17 dec 2007 11:52 (CET)[reageer]
Bedankt Zanaq en PatrickVanM, voor jullie reacties. Johan Lont (voorbehoud) 17 dec 2007 12:49 (CET)[reageer]

Ik had geen bericht ontvangen en kwam er pas achter toen ik elders een verwijzing aan wou brengen en het hele artikel niet meer zag en op de wiki site er naar ging zoeken na ingelogd te zijn. De procedure is dus niet goed doorlopen, heb ik ook begrepen op de Nedbib-L lijst. Over de inhoud: Ik heb de tekst wat aangepast en een verwijzing naar de uitgebreide Engelse tekst over SaaS. Dat moet voldoende zijn. Zo niet en wordt Saas verwijderd dan kan ook de term ASP beter verwijderd worden in verband met de nauwe relatie tussen die twee termen. Verder verbeteren is mooi, maar niet relevant genoeg, gezien de link naar de Engelse tekst. Vooer iemand die in een krant iets over SaaS leest en daar iets meer van wil weten is dit voldoende. Belanghebbenden zullen ongetwijfeld die link volgen, als ze al niet meteen daar gaan zoeken in plaats van op de Nederlandse wikipedia.--Jdmdocinf 18 dec 2007 11:15 (CET)[reageer]

De procedure is prima doorlopen wat mij betreft. Als je meteen na het aanmaken uitlogt krijg je inderdaad geen bericht. Dat er zo laat geklaagd wordt is zeer ongebruikelijk, maar we doen ons best: het artikel is terug. Vanwege de nauwe relatie tussen ASP en SaaS stel ik dus samenvoeging van beide artikelen voor. — Zanaq (?) 18 dec 2007 11:23 (CET)
Eens met Zanaq. Krijg trouwens een beetje stank voor dank gevoel. Een aantal mensen doen toch moeite om dat artikel weer in wikipedia te krijgen en trek je je handen terug. Zanaq komt met een goed voorstel en daar wordt ook niet op gereageerd. Beetje jammer dat er vanaf de zijlijn wordt geroepen, maar niet de behoefte bestaat om je serieus in wikipedia te verdiepen en het artikel te verbeteren. PatrickVanM 18 dec 2007 11:29 (CET)[reageer]
Als Jdmdocinf op de Nedbib-L lijst heeft begrepen dat de procedure niet goed is doorlopen, dan heeft hij het toch verkeerd begrepen. Als iemand informatie aan Wikipedia wil toevoegen, dan zijn we daar blij mee, maar dat betekent niet dat de bijdrage onaantastbaar wordt, of dat de bijdrager daar per mail over geïnformeerd moet worden of zo. (Sinds wanneer is de Nedbib-L maillijst trouwens de autoriteit op het gebied van Wikipediaprocedures?)
Ter aanvulling: Het feit dat een artikel is voorzien van een link naar de Engelse wikipedia, betekent natuurlijk niet dat verdere verbeteringen aan het artikel niet relevant genoeg zijn. Als dat zo was, dan zou een groot deel van de Nederlandstalige wikipedia-artikelen niet relevant genoeg zijn. Johan Lont (voorbehoud) 18 dec 2007 12:25 (CET)[reageer]


Nog even over de procedure bij auteursrechtenschending.
Op Wikipedia:Te verwijderen pagina's staat:

  • Sinds half november 2006 zijn de richtlijnen voor {{nuweg}} verruimd. Onder bepaalde voorwaarden mogen {{reclame}} en {{auteur}} nu ook direct verwijderd worden. Zie hier voor meer informatie.

Via de genoemde link, vind je de volgende informatie:

U mag als moderator direct een pagina verwijderen onder volgende voorwaarden:
(...)
  • Overduidelijke auteursrechtenschending
    • een zogenaamde tekstdump, een onopgemaakte lap tekst

Persoonlijk zou ik de oude versie van SaaS niet als tekstdump of overduidelijke auteursrechtenschending aanmerken. Ik vond twee vrijwel gelijke zinnen op korton.nl, maar de rest van de tekst kwam daar niet vandaan. Die twee zinnen staan ook in Application Service Provider. Het blijft natuurlijk een kwestie van inschatting.

Op de maillijst Nedbib-L schrijft iemand dat de normale procedure is, dat "...als op een artikel auteursrechtenschending is geconstateerd dat het op de "verwijderlijst" komt. Het blijft daar 2 weken staan, tijd die de (non-)auteur en de gemeenschap hebben om het artikel te verbeteren." Dat is dus de procedure voor die (half november 2006) aangescherpt is. (Zoek naar de term Zanaq op het archief van de maillijst). Johan Lont (voorbehoud) 18 dec 2007 13:10 (CET)[reageer]

Wikipedia:Aanmelding moderatoren[brontekst bewerken]

Je hebt je bijdrage niet ondertekend met je naam, alleen een datum. 129.125.182.18 19 dec 2007 11:23 (CET)[reageer]

Muchas gracias, muchacho. Ik heb mijn naam ook toegevoegd. Zeker teveel dossiers gemaakt ;-) Groetjes. — Zanaq (?) 19 dec 2007 11:24 (CET)
Graag gedaan, een doorgewinterd vandalismebestrijder als jij kan dat natuurlijk wel eens overkomen ;-). 129.125.182.18 19 dec 2007 11:27 (CET)[reageer]

PvdW: Bedankt voor je stem[brontekst bewerken]

Beste Zanaq,
bedankt voor je stem. Het portaal Yoga is het nieuwe portaal van de week. Stemmen voor het volgende portaal van de week kan in het PvdW stemlokaal en een portaal aanmelden kan op de PvdW pagina.
Groeten, Kameraad Pjotr 24 dec 2007 14:41 (CET)[reageer]

Vereniging voor Inkoop en Bedrijfslogistiek[brontekst bewerken]

Beste Zanaq, Kun je nog even een blik werpen op Vereniging voor Inkoop en Bedrijfslogistiek? Kun je misschien nog een zetje geven zodat de wiu kan verwijderd worden? vriendelijke groeten Boskabouters 27 dec 2007 17:12 (CET)[reageer]

Wmb is het nu inderdaad vrijwel ok. Ik zal even kijken of er nog wat gesleuteld kan worden. — Zanaq (?) 28 dec 2007 12:43 (CET)
Zie ook mijn commentaar op de identieke vraag gesteld op mijn op als je wilt zanaq... MoiraMoira overleg 28 dec 2007 12:48 (CET)[reageer]
tekst was: Hallo Boskabouters, ik kan geen "wiu uitzetten". Een noninatie die je zelf hebt gedaan kan eventueel wel, maar als ik zo naar het artikel kijk (het beloofde zetje) is het niet neutraal nog, bevat het een lijst niet encyclopedische personen nog steeds en is het wel een beetje promotioneel voor de club zelf geschreven. Met vriendelijke groet, MoiraMoira overleg 27 dec 2007 17:16 (CET)
Ah, ok, dank. Ik heb wiu uitgezet en het lijstje NE namen geschrapt. Wmb is het ok, maar als je denkt dat het nodig is kun je het opnieuw voor twee weken op de lijst zetten. Groetjes. — Zanaq (?) 28 dec 2007 12:53 (CET)

Goeieavond, ik heb de door jou van cyberpesten afgesplitste pagina Wikipedia:Cyberpesten herschreven, zodat het meer op Wikipedia toegespitst is en minder overlap vertoont met het artikel in de hoofdnaamruimte. Als je nog aanvullingen hebt: graag. Fijne avond, Ninane 27 dec 2007 23:04 (CET)[reageer]

Ziet er prima uit hoor, bedankt dat je me even erop attendeert. Groetjes. — Zanaq (?) 28 dec 2007 12:42 (CET)

ik was net even een kop koffie aan het inschenken :-) Peter boelens 29 dec 2007 12:46 (CET)[reageer]

No problemo, graag gedaan. Slurp. — Zanaq (?) 29 dec 2007 12:47 (CET)

PvdW: Bedankt voor je stem[brontekst bewerken]

Beste Zanaq,
bedankt voor je stem. Het portaal San Francisco is het nieuwe portaal van de week. Stemmen voor het volgende portaal van de week kan in het PvdW stemlokaal en een portaal aanmelden kan op de PvdW pagina.
Groeten, Kameraad Pjotr 30 dec 2007 20:46 (CET)[reageer]

Dag Zanaq, je hebt op Overleg gebruiker:85.146.180.205 een vzb-sjabloon geplakt, alleen kan ik er niet zoveel uit wijs worden aangezien het volgens mij niet goed is ingevuld. Er zijn nu nog van die velden zichtbaar met "{{{1}}}" en "{{{2}}}". Volgens mij is dat voor een anonieme gebruiker niet erg verhelderend. Groet Silver Spoon (?) 31 dec 2007 20:23 (CET)[reageer]

Dat is wel heel lang geleden. Ik denk dat het normale zb-sjabloon bedoeld wordt. Groetjes. — Zanaq (?) 1 jan 2008 11:10 (CET)