Pégase Express

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Pégase Express
Pégase Express op het achterwaartse parcours
Algemene informatie
Locatie Vlag van Frankrijk Parc Astérix
Themagebied La Grèce Antique
Type Stalen achtbaan
Model Family coaster - Custom
Bouwer(s) Gerstlauer
Opdrachtgever Groupe Parc Astérix
Status Geopend
Bouw 2016
Opening 11 juni 2017
Kosten € 6.000.000[bron?]
Thema Oude Griekenland
Eigenschappen
Topsnelheid 52 km/h
Baanlengte 928 m
Baanhoogte 21 m
Inversies 0
Ritduur 3 min
Treinen 4
Onride foto Aanwezig
Wachtrij
Snelpas Pass Rapidus
Website
Pégase Express op RCDB
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken

Pégase Express is een stalen achtbaan in het Franse attractiepark Parc Astérix in Plailly. De achtbaan is gebouwd in opdracht van Groupe Parc Astérix door de Duitse fabrikant Gerstlauer. Hij opende 11 juni 2017.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

De attractie is geïnspireerd door het verhaal rond Medusa, een van de Gorgonen, en Pegasus, een gevleugeld paard dat uit het bloed van Medusa geboren werd. De achtbaantrein rijdt in het parcours ook de tempel van Medusa in.

Het instapstation van de achtbaan is gebaseerd op Gare Montparnasse in Parijs. Voor het station staat een 5 meter hoog standbeeld van Pegasus.

Rit[bewerken | brontekst bewerken]

Wanneer de bezoekers zijn ingestapt, accelereren ze voor de eerste keer richting een ketting optakeling die hen 21 m hoog optakelt. Hierna volgt er een tweede lift van 13 m hoog waarna men de tempel van Medusa binnenrijdt. Dan rijdt de trein de tempel achterwaarts buiten en gaat zo door tot het station.

De achtbaan gaat een paar keer over de Rapid river Romus et Rapidus.

Bovenaan een helling staat een AKI-lichtinstallatie met andreaskruis die gewoonlijk bij een spoorwegovergang staat. Deze lijkt het meest op een Brits exemplaar, maar deze is dus in Frankrijk; nader bekeken betreft ook dit een fantasie-uitvoering in Griekse stijl. Een overweg in de lucht. Terwijl er geen weg is. En ook geen gewone rails. Het is één van de vele voorbeelden van de onbeperkte komische fantasie van de ontwerpers van het park.