Rasmus Carstensen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Rasmus Carstensen
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonlijke informatie
Geboortedatum 10 november 2000
Geboorteplaats Virklund, Vlag van Denemarken Denemarken
Been Rechts
Positie Rechtervleugelverdediger
Clubinformatie
Huidige club Vlag van België KRC Genk
Rugnummer 22
Contract tot 30 juni 2026
Jeugd

2013-2018
Vlag van Denemarken Virklund BK
Vlag van Denemarken Silkeborg IF
Senioren *
Seizoen Club W (G)
2018–2022
2022–
2022–
2023-
Vlag van Denemarken Silkeborg IF
Vlag van België KRC Genk
Vlag van België Jong Genk
Vlag van Duitsland FC Köln
85(2)
4(0)
8(0)
2(0)
Interlands **
2021
2020–
Vlag van Denemarken Denemarken –20
Vlag van Denemarken Denemarken –21
2(0)
16(0)

* Bijgewerkt op 2 februari 2023
** Bijgewerkt op 2 februari 2023
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

Rasmus Carstensen (Virklund, 10 november 2000) is een Deens voetballer die sinds 2022 uitkomt voor KRC Genk.

Clubcarrière[bewerken | brontekst bewerken]

Silkeborg IF[bewerken | brontekst bewerken]

Carstensen maakte als tiener de overstap van de jeugdopleiding van Virklund BK naar die van Silkeborg IF. Daar ondertekende hij in februari 2019 een contract tot het einde van het kalenderjaar.[1] Op 20 maart 2019 maakte hij zijn officiële debuut in het eerste elftal van de club: in de competitiewedstrijd tegen Lyngby BK (2-0-verlies) liet trainer Michael Hansen hem in de 80e minuut invallen voor Jeppe Okkels. Op het einde van het seizoen werd hij met de club kampioen in de 1. division, waardoor de club naar de Superligaen promoveerde.

In zijn eerste seizoen op het hoogste niveau moest hij aanvankelijk stellen met invalbeurten. Toen hij op de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie een basisplaats kreeg tegen FC Nordsjælland, was dat nog maar zijn tweede basisplaats van het seizoen in de competitie (in de beker had hij enkel een basisplaats gekregen tegen Herlev IF). Na zijn basisplaats tegen Nordsjælland verdween hij dat seizoen echter niet meer uit de ploeg: op de slotspeeldag van de reguliere competitie speelde hij de volledige wedstrijd tegen SönderjyskE en scoorde hij tevens zijn eerste profgoal voor Silkeborg, en in de play-downs miste hij geen minuut. Op het einde van het seizoen degradeerde Silkeborg na een jaar weer naar de 1. division.

Ook in het seizoen 2020/21 was Carstensen een onbetwistbare basisspeler bij Silkeborg: hij miste dat seizoen slechts twee competitiewedstrijden vanwege een coronabesmetting.[2] Silkeborg eindigde dat seizoen tweede in de 1. division, waardoor de club uit Silkeborg na een jaar afwezigheid weer zijn plek in de Superligaen innam. Ditmaal maakte de club een geslaagde comeback: de club van trainer Kent Nielsen eindigde derde, het beste clubresultaat sinds het seizoen 2000/01, toen de club eveneens derde eindigde. Carstensen miste dat seizoen slechts een competitiewedstrijd.

KRC Genk[bewerken | brontekst bewerken]

Carstensen ondertekende in augustus 2022 een vierjarig contract bij KRC Genk, dat zo'n drie miljoen euro voor hem betaalde.[3] Op 18 oktober 2022 maakte hij zijn officiële debuut in het eerste elftal van de club: in de competitiewedstrijd tegen KVC Westerlo (6-1-winst) liet trainer Wouter Vrancken hem in de 66e minuut invallen voor Daniel Muñoz Mejía.[4] De Deen had op dat moment al drie wedstrijden gespeeld voor Jong Genk, het tweede elftal van de club in Eerste klasse B.

Interlandcarrière[bewerken | brontekst bewerken]

Carstensen debuteerde in 2020 als Deens jeugdinternational.[5]