Raza Jaffrey

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Raza Jaffrey
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 28 mei 1975
Geboorteplaats Liverpool
Land Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk
Werk
Jaren actief 1998 - heden
Beroep acteur
zanger
(en) IMDb-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Raza Jaffrey (Liverpool, 28 mei 1975) is een Brits acteur en zanger.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Jaffrey werd geboren in Liverpool bij een Indiase zeekapitein uit Agra en een Britse moeder, hij groeide op in Londen. Hij doorliep de middelbare school van 1986 tot en met 1991 aan de Dulwich College, een public school in Dulwich. Hierna studeerde hij af in Engels en drama aan de Universiteit van Manchester in Manchester en in theaterwetenschap aan de Bristol Old Vic Theatre School in Bristol. Tijdens zijn tijd op de universiteit wilde hij later piloot worden bij de Royal Air Force, maar toen hij in aanraking kwam met het acteren in het schooltoneel veranderde hij van gedachte en besloot acteur te worden. Ook was hij tijdens zijn studietijd actief als leadzanger in een jazz/funk band. Voordat Jaffrey begon met acteren voor televisie begon hij in het theater en speelde diverse rollen in toneelstukken door Engeland.

Jaffrey begon in 1998 met acteren in de televisieserie Picking Up the Pieces, waarna hij nog meerdere rollen speelde in zowel Britse als Amerikaanse televisieseries en films.

Jaffrey was van 2007 tot en met 2009 getrouwd met actrice Miranda Raison, vanaf 2013 heeft hij een relatie met actrice Lara Pulver.

Filmografie[bewerken | brontekst bewerken]

Films[bewerken | brontekst bewerken]

Uitgezonderd korte films.

Televisieseries[bewerken | brontekst bewerken]

Uitgezonderd eenmalige gastrollen.