Risk (lied)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Risk
Single van:
Fatah en Lijpe
Uitgebracht 26 augustus 2022
Genre Nederhop, emo rap, trap
Duur 3:35
Label Lijpemusic
Schrijver(s) Abdel Achahbar, Fatah
Producent(en) Serop
Hoogste positie(s) in de hitlijsten
Singletijdbalk van Fatah
2021
Back 2 back
  2022
Risk
  2022
Neem het gelijk
Singletijdbalk van Lijpe
2022
Overleven
  2022
Risk
  2022
Chance pakken
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Risk is een lied van de Syrische rapper Fatah in samenwerking met de Marokkaans-Nederlandse rapper Lijpe. Het werd in 2022 als single uitgebracht.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Risk is geschreven door Abdel Achahbar en Fatah en geproduceerd door Serop. Het is een nummer dat past in het genre nederhop met effecten uit de emo rap en trap. In het lied rappen en zingen de artiesten over het verdienen van geld en hun succes en vragen ze zich af wat het eigenlijk allemaal waard is. Daarom zeggen ze dat ze tegenwoordig rustiger aan doen, zodat ze niet in de gevangenis belanden of spoedig sterven.

Het is niet de eerste keer dat de twee artiesten met elkaar samenwerken. Dit deden zij eerder al op Links of rechts, Aan de kant, Maak om, Levelen up en Back 2 back. Ze herhaalden de samenwerking op Euro's en dollars, Struggle en 100 doezoe cash.

Hitnoteringen[bewerken | brontekst bewerken]

De artiesten hadden bescheiden succes met het lied in Nederland. Het kwam tot de 32e plaats van de Single Top 100 in de twee weken dat het in deze hitlijst te vinden was. De Top 40 en haar Tipparade werden niet bereikt.