She Said

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
She Said
(Filmposter op en.wikipedia.org)
Regie Maria Schrader
Producent
Scenario Rebecca Lenkiewicz
Hoofdrollen
Muziek Nicholas Britell
Montage Hansjörg Weißbrich
Cinematografie Natasha Braier
Distributie Universal Pictures
Speelduur 129 minuten
Taal Engels
Land Verenigde Staten
(en) IMDb-profiel
(mul) TMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

She Said is een Amerikaanse biografische dramafilm uit 2022, geregisseerd door Maria Schrader, naar een scenario geschreven door Rebecca Lenkiewicz. Het is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2019 van Jodi Kantor en Megan Twohey, de journalisten van The New York Times die Harvey Weinsteins geschiedenis van misbruik en seksueel wangedrag jegens vrouwen aan de kaak stelden. In de film spelen Carey Mulligan en Zoe Kazan respectievelijk Twohey en Kantor, naast Patricia Clarkson, Andre Braugher, Jennifer Ehle en Samantha Morton in bijrollen, waarbij Ashley Judd zichzelf speelt.

De film werd in 2021 aangekondigd als een coproductie tussen Annapurna Pictures en Plan B Entertainment. De opnames vonden plaats in New York met cameraman Natasha Braier. Tijdens de postproductie werd de montage voltooid door Hansjörg Weißbrich en werd de muziek gecomponeerd door Nicholas Britell.

She Said ging in wereldpremière op het 60e New York Film Festival op 13 oktober 2022 en werd op 18 november 2022 in de Verenigde Staten uitgebracht door Universal Pictures. De film ontving over het algemeen positieve recensies.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

De film toont het werk van journalisten Jodi Kantor en Megan Twohey om het verhaal van Harvey Weinsteins beschuldigingen van seksueel wangedrag te doorbreken.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]