Princess Zelda

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Sheik (Zelda))
Princess Zelda
Personage uit The Legend of Zelda
Eerste spel The Legend of Zelda (1986)
Bedenker Shigeru Miyamoto
Engelse stem Cyndy Preston (tv-serie)
Jun Mizusawa (Ocarina of Time, Super Smash Bros. Melee, Super Smash Bros. Brawl, en Twilight Princess)
Hikari Tachibana (The Wind Waker, Phantom Hourglass)

Patricia Summersett (Breath of the Wild)

Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Princess Zelda (Japans: ゼルダ姫, Zeruda-hime, Zelda-hime) is een personage uit de computerspelserie van The Legend of Zelda. Ze is tevens een lid uit Hyrule's koninklijke familie en speelt een integrale rol in de geschiedenis van Hyrule. Alhoewel ze de titelrol speelt in de serie, bestuurt de speler enkel de held Link, een jongen van het Hylian ras, net als zij, afkomstig uit het bos. Gewoonlijk wordt Zelda in de meeste spellen gekidnapt en gevangengenomen door de kwaadaardige antagonist Ganondorf (ook bekend als Ganon), zodat Link haar moet bevrijden en kwaad moet verdrijven. In sommige spelen komt Zelda voor als een van de sages (verzamelnaam voor wijze mannen en vrouwen). In latere titels verschijnt de prinses ook in de vorm van een profeet en in Ocarina of Time en The Minish Cap beschikt ze over bepaalde magische krachten en maakt ze gebruik van krachtschilden.

Zelda's alter ego's[bewerken | brontekst bewerken]

Sheik[bewerken | brontekst bewerken]

Sheik is een personage in The Legend of Zelda: Ocarina of Time en is een alter ego van Prinses Zelda. In het spel deed Zelda zich voor als een Sheikah en noemde ze zichzelf Sheik. Ze verscheen in een blauw pak met het rood Sheikah-oog in het midden. Hierdoor was ze incognita en zou niemand haar herkennen. Sheik bespeelt een harp en leerde Link verschillende nieuwe liedjes, die hij kon spelen op de Ocarina of Time. De liedjes zouden hem helpen in zijn avontuur in Hyrule. Aan het eind van het spel gebruikte Sheik de Triforce der Wijsheid om haar ware gedaante aan Link te tonen. Hierdoor merkte Ganondorf haar op en ontvoerde haar uiteindelijk toch. Link trok op pad om Prinses Zelda te redden en Ganon te verslaan in een eindduel.

Tetra[bewerken | brontekst bewerken]

Tetra is een sarcastische piratenleidster, die voor het eerst opdook in The Legend of Zelda: The Wind Waker en Link te hulp sloeg in zijn avontuur op de Grote Zee. Haar moeder stierf enkele jaren voordat de gebeurtenissen uit The Wind Waker plaatsvonden. Hierdoor zou Tetra het leiderschap over de piraten overnemen. In het spel wordt Aryll door haar 'schuld' ontvoerd door de Helmaroc King en gevangengenomen in een cel in het Forsaken Fortress, de thuisbasis van Ganondorf.

Later werd haar ware identiteit bekendgemaakt in Hyrule Castle, op de bodem van de Grote Zee: Ze is niemand minder dan Prinses Zelda, het laatste lid uit de koninklijke familie van Hyrule. Vóór deze gebeurtenis wist Tetra niet dat zij Zelda was; ze wist evenmin van Hyrule, het Meester Zwaard en de Held des Tijds, maar droeg een ketting rond haar hals met een groot stuk van de Triforce der Wijsheid aan.

In Japan verscheen het spel Tetra's Trackers, een stuk uit Four Swords Adventures. Ze kwam eveneens voor in de sequel van The Wind Waker, Phantom Hourglass.

Games met Zelda[bewerken | brontekst bewerken]

The Legend of Zelda[bewerken | brontekst bewerken]

Overig[bewerken | brontekst bewerken]

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]