Daniël Lohues

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is een oude versie van deze pagina, bewerkt door Onderwijsgek (overleg | bijdragen) op 23 dec 2005 om 17:15.
Deze versie kan sterk verschillen van de huidige versie van deze pagina.

Daniël Lohues (geboren 16 februari 1971) is een Nederlands componist en zanger, afkomstig uit Erica in Zuid-oost Drenthe.

Na enige jaren in diverse Engels- en Nederlandstalige bands te hebben gespeeld richtte hij in 1994 de groep Skik op.

In het voorjaar van 2003 richt Lohues de band Lohues & the Louisiana Blues Club op. Dit doet hij door in de Verenigde Staten met lokale Blues-artiesten een album op te nemen. Als de band vervolgens op North Sea Jazz speelt, heeft Lohues op de drie grote festivals in Nederland gespeeld: Pinkpop, Lowlands en North Sea Jazz.
De mensen die nu met Lohues de Louisiana Blues Club vormen zijn: Keith Keyes op bas, Marco Geerdink rhythmgitaar, Gralin Neal drums, Rob van Donselaar toetsen.

Lohues schrijft ook voor andere artiesten nummers: Jenny Arean, Guus Meeuwis, Freek de Jonge, Paul de Leeuw en Kinderen voor Kinderen.
Het nummer Op fietse wordt in 2005 verkozen tot beste Drentse liedje ooit. Daniël Lohues schrijft ook wekelijks een column in het Dagblad van het Noorden.

Van 20 januari tot en met 1 april 2006 tourt Lohues solo door het land met zijn theatertour Allennig.

Externe link

noicon
noicon
Door op de afspeelknop te klikken kunt u dit artikel beluisteren. Na het opnemen kan het artikel gewijzigd zijn, waardoor de tekst van de opname wellicht verouderd is. Zie verder info over deze opname of download de opname direct. (Meer info over gesproken Wikipedia)