Susanne Georgi

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Susanne Jonah-Lynn Georgi (27 juli 1976) is een Deense zangeres. Internationaal werd ze bekend vanwege haar deelname aan het Eurovisiesongfestival 2009 te Moskou.

Me & My[bewerken]

Susanne Georgi begon haar zangercarrière tezamen met haar jongere zusje in het duo Me & My. Dit duo had diverse hits in Europa, met name in Scandinavië.

De voorliefde voor het Eurovisiesongfestival had het duo al voordat Susanne ooit zou deelnemen aan het festival. In de voorselectie voor het nationale Deense Songfestival in 2007 nam het duo al deel. Ze kwamen daar alleen niet verder dan een zesde plaats in de finale.

Solocarrière[bewerken]

Na het duo "Me & My" besloot Susanne Georgi alleen verder gaan, zonder haar zus. In een tamelijk korte tijd lanceerde zij drie soloalbums: Sweet, Susanne en Tum Dek Dak.

Op het ogenblik is ze bezig met een vierde soloalbum.

Eurovisiesongfestival 2009[bewerken]

Voor het Eurovisiesongfestival 2009 zal Susanne Georgi nu niet namens Denemarken deelnemen in Moskou, maar voor Andorra. Momenteel woont ze ook in de dwergstaat.

Susanne trad op met liedje "La teva decisió", wat "Get a life" betekent. Haar populariteit bij het grote publiek was bij de finale van het nationaal songfestival in Andorra duidelijk merkbaar, ze kreeg 47% van de jurystemmen en 66% van de publieksstemmen (middels televoting). Het liedje is geschreven door Rune Braager, Marcus Winther-John, Lene Dissing, Susanne Georgi en Pernille Georgi. Uiteindelijk wist ze op 12 mei niet door te dringen tot de finale.

Muziekstijl[bewerken]

Susanne Georgi speelt met diverse muziekstijlen door elkaar. Arabisch, latin en R&M voornamelijk.

Trivia[bewerken]

Susanne Georgi heeft momenteel een relatie met de acteur Mads Koudal. Op het Eurovisiesongfestival 2007 gaf Georgi de Deense punten door.

Zie ook[bewerken]