Tijd voor Avontuur

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Tijd voor Avontuur (oorspronkelijke Engelstalige titel: Adventure Time) is een Amerikaanse tekenfilmserie die in Nederland wordt uitgezonden door Cartoon Network. Deze serie gaat over de belevenissen van een jongen genaamd Finn en zijn magische gele hond, Jake. De humoristische serie bevat tevens verwijzingen naar meer volwassen onderwerpen waarvan enkelen inmiddels eruit zijn geknipt. Het verhaal speelt zich af in een post-apocalyptische wereld waar mutanten en magie zijn ontstaan en vrijwel alles mogelijk is.

Personages[bewerken]

Finn, de jongen
Finn (eerst twaalf, later in de serie steeds ouder) is een jongen die dol is op het beleven van avontuur. Hij is geadopteerd door de ouders van Jake, en daarom is de magische hond niet alleen zijn beste vriend, maar tevens zijn broer. Finn houdt van "mensen helpen" en van de prinses.
Jake de hond
Jake is een grote gele hond die Finn vaak wijze raad geeft. Daarnaast is hij een magische hond, en kan hij zichzelf uitrekken en in onmogelijke bochten wringen. Hij is zeer muzikaal, nogal lui en houdt veel van eten (burritos).
Marceline
Marceline de Vampierenkoningin is eerst een vijand van Finn en Jake. Later wordt ze een goede vriendin van hen. Ze is avontuurlijk en al duizend jaar achttien, en veel personages vinden haar aantrekkelijk. Ze draagt een basgitaar bij zich die tegelijkertijd een strijdbijl is en wisselt regelmatig van kostuum.
Princess Bubblegum
Princess Bubblegum is de koningin van de suikermensjes die in een groot kasteel wonen. Ze is naar eigen zeggen van suiker gemaakt ,haar haar is van kauwgom gemaakt en draagt altijd roze kleren. De hoofdpersoon, Finn, heeft stiekem een oogje op haar, maar ze is meer geïnteresseerd in haar rijk te besturen. Naast prinses is ze ook wetenschapper.
Iceking
Hij is de vijand van vrijwel elk goed menend hoofdpersonage en woont eenzaam in het ijsrijk, waar hij heerst over pinguïns. Hij ontvoert regelmatig prinsessen en komt vaak in vechtpartijen met Finn en Jake. Hij is ijzig blauw en beschikt over bovennatuurlijke ijskrachten.
Fire Princess
Ze is net zo oud als Finn en is prinses van het Vlammenrijk. In 1 van de afleveringen realiseert Finn dat hij Princess Bubblegum nooit zal krijgen. Daarom gaat Jake het Vlammenrijk bezoeken om een nieuwe liefde voor Finn te zoeken; Vuurprinses. De prinses had toen een oogje op Finn, totdat Jake het goed verknald had. Later komen ze toch nog samen ondanks wat problemen die ontstaan doordat Vuurprinses uit vuur bestaat, wat Finn natuurlijk verbrandt.
Het Lijk/het monster/de grafkoning
de grootste vijand in de serie, een wezen waarop z'n gedachten op een ding staat: het vernietigen van al het leven,zoals hij in een aflevering op de kern van ooo hij onheilige krachten maakt op alles van ooo te vernietigen, hij is daarna verslagen door de groote held: Billy maar het lijk zal terug komen en billy vermoorden wat hij toen ook deed,het lijk is een grote uitdaging voor finn en jake,

Seizoenen[bewerken]

Anno 2014 zijn er zes seizoenen - seizoen één begon begin 2010 en seizoen twee in 2011.

Nederlandse stemmen[bewerken]