TopCompare

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
TopCompare
Logo
Motto of slagzin Wij vergelijken, jij bespaart
Rechtsvorm Vennootschap met beperkte aansprakelijkheid
Oprichting 2015
Land België
Hoofdkantoor Witte Patersstraat 4,
1040 Etterbeek
Werknemers 22
Moederonderneming CompareEuropeGroup
Website www.topcompare.be
Portaal  Portaalicoon   Economie

TopCompare is een Belgisch vergelijkingsplatform dat actief is op het gebied van financiële technologie, ook wel fintech genoemd. Het platform maakt het met name mogelijk om vergelijkingen te maken tussen financiële producten, zoals persoonlijke leningen, kredietkaarten, zichtrekeningen, spaarrekeningen en termijnrekeningen die beschikbaar zijn op de Belgische markt. TopCompare is ook een vergelijker van verzekeringspremies. TopCompare streeft ernaar om transparante en betrouwbare informatie aan consumenten te verstrekken, bijvoorbeeld door regelmatig blogartikelen te publiceren of via de veelgestelde vragen op de pagina’s van de website. Het bedrijf helpt elk jaar meer dan 1,5 miljoen Belgen geld te besparen.[1].

Geschiedenis van TopCompare[bewerken | brontekst bewerken]

Het vergelijkingsplatform TopCompare werd in 2015 opgericht door Wouter Vanderheere[2][3]en Antonio Gagliardi[4]. Sinds haar oprichting wordt de onderneming ondersteund door CompareEuropeGroup[5], de moedermaatschappij. TopCompare rondde in 2016 een grote fondsenwervings af voor de expansie van het bedrijf. 20 miljoen werd geïnvesteerd door het private-equityfonds ACE&Company, het private-equityfonds van de Li Ka Shing-familie, Pacific Century Group, de wereldwijde investeringsmaatschappij Nova Founders Capital, de Japanse financiële investeerder SBI Holdings, Mark Pincus, de oprichter van Zynga en Peter Thiel, de oprichter van PayPal[6]. Deze fondsenwerving kwam uiteraard niet alleen het Belgische platform ten goede, maar ook die in andere landen, zoals Finland of Portugal.[7]

TopCompare is een van de belangrijkste digitale marketingkanalen geworden voor enkele Belgische banken. Het platform heeft verschillende partnerschappen en werkt op basis van marketingcommissies voor het doorverwijzen van klanten. Omwille van de transparantie wordt echter het gehele aanbod op de markt vergeleken, met inbegrip van de aanbiedingen van banken waarmee het platform geen partnerschap heeft.[8]

De inkomsten van het bedrijf zijn afkomstig van commissies van zijn partners[9], onder andere banken, verzekeringsmaatschappijen, uitgevers van kredietkaarten en andere bedrijven die op zoek zijn naar relevante gegevens.

Sociaal engagement[bewerken | brontekst bewerken]

In 2020 zijn TopCompare en Make-A-Wish een samenwerking [10] aangegaan om de stichting te helpen bij het verwezenlijken van de dromen van ernstig zieke kinderen. Deze samenwerking gaat als volgt: voor elke aanvraag voor een lening, kredietkaart, verzekering of rekening die via de link op de website van Make-A-Wish[11] wordt ingediend, doneert het TopCompare-team een bedrag aan de stichting.

Dit is niet het enige partnerschap dat TopCompare in 2020 is aangegaan. Het bedrijf heeft ook de handen ineengeslagen met Sans Collier, een vereniging zonder winstoogmerk, om de dierenrechten te steunen. Deze samenwerking fungeert op dezelfde manier als die met Make-A-Wish België.

Referenties[bewerken | brontekst bewerken]

  1. (en) Our Members. FinTech Belgium. Gearchiveerd op 21 januari 2021. Geraadpleegd op 18 januari 2021.
  2. Leemputten, Pieterjan Van, Echange de CEO chez Virteo et Topcompare. Site-DataNews-FR (10 maart 2020). Geraadpleegd op 18 januari 2021.
  3. Directeur Topcompare trekt naar Virteo. www.computable.be. Geraadpleegd op 18 januari 2021.
  4. HV - SC. www.ejustice.just.fgov.be. Geraadpleegd op 18 januari 2021.
  5. Topcompare.be-moeder in Top 50 innovatieve fintechs wereldwijd. DVO. Geraadpleegd op 18 januari 2021.
  6. (fr) TopCompare.be séduit le gratin des investisseurs. L'Echo (18 november 2016). Geraadpleegd op 18 januari 2021.
  7. Dauchot, Valentin, TopCompare.be lève 20 millions d'euros 13/09/16. Site-CanalZ-FR (13 september 2016). Geraadpleegd op 18 januari 2021.
  8. (fr) Libre.be, La, TopCompare.be vient de lever 20 millions d’euros. LaLibre.be (13 september 2016). Geraadpleegd op 18 januari 2021.
  9. Charlot, C., TopCompare: non, le fondateur de PayPal n'investit pas en Belgique !. Site-Trends-FR (13 september 2016). Geraadpleegd op 18 januari 2021.
  10. (fr) marine, Nouveau partenariat : TopCompare. Make-A-Wish® Belgium South (2 augustus 2020). Gearchiveerd op 23 januari 2021. Geraadpleegd op 18 januari 2021.
  11. Steun Make-A-Wish® en bespaar geld!. Make A Wish. Geraadpleegd op 18 januari 2021.