VVK/Telstar

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Telstar Vrouwen
VVK/Telstar
Naam Stichting Vrouwenvoetbal Kennemerland e.o. / Telstar Vrouwen
Bijnaam De Witte Leeuwinnen
Opgericht 8 februari 2018
Plaats Vlag Velsen Velsen, Nederland
Stadion 711 Stadion, Velsen
Capaciteit 3.000 overdekte zitplaatsen
Complex Pim Mulier Sportpark, Haarlem
Voorzitter Yvonne van Gennip
Trainer Vlag van Nederland Hans de Winter
Website Officiële website
Tenue
Geldig voor 2021/22
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

Vrouwen Voetbal Kennemerland e.o., kortweg VVK of Telstar Vrouwen, is een vrouwenvoetbalclub uit de Noord-Hollandse regio Kennemerland. De club is opgericht op 8 februari 2018 en speelt haar wedstrijden in het Rabobank IJmond Stadion te Velsen. In januari 2022 werd bekend dat Telstar per juli 2022 wordt toegelaten tot de Vrouwen Eredivisie. Samen met Fortuna Sittard zijn ze de 10e en 11e club op het hoogste vrouwenvoetbalniveau[1].

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Raadpleeg ook de artikels AZ en SC Telstar VVNH voor de voorgeschiedenis van vrouwenvoetbal in Kennemerland.

De club werd opgericht in 2018 om het vrouwenvoetbal in de regio Kennemerland te promoten. Na de verhuizing van SC Telstar VVNH naar Alkmaar was er geen aansprekende vrouwenvoetbalclub in de regio. De eerste teams bestonden enkel uit jeugdteams om in de aankomende seizoenen te werken naar een beloftenteam en een eerste elftal welke uitkomt in de Vrouwen Eredivisie. Sinds het seizoen 2020/21 komt het beloftenelftal uit in de beloftencompetitie onder de naam Jong Telstar Vrouwen. Na twee seizoenen werd er opnieuw een aanvraag gedaan om een eerste elftal in de Eredivisie te krijgen. Een eerder bod in 2019 werd afgekeurd door de KNVB[2].

Op de Telstar Vrouwen Academie, opererend in Haarlem, krijgen jonge talenten uit de regio extra training naast de activiteiten bij hun eigen club. VVK/Telstar Vrouwen heeft tevens een kennisplatform voor voetbalclubs met meiden- en/of vrouwenvoetbal in het gebied tussen Heemskerk, Hillegom en Haarlemmermeer opgezet.

In aanloop naar deelname aan de Beloften competitie Vrouwen en in de toekomst de Eredivisie Vrouwen speelt Telstar Vrouwen een reeks oefenwedstrijden voor de selectie van regionale kandidaat-speelsters[3] en ter voorbereiding op deelname aan de Beloften en Eredivisie. Op 23 oktober 2018 begint Telstar Vrouwen een reeks testwedstrijden met een overwinning (7–0) op Hoofdklasser DSS [4]. Op 20 december van hetzelfde jaar test Telstar Vrouwen zichzelf vervolgens tegen een team van Topklasse niveau, Wartburgia, en wint (3–2) [5].

Overzichtslijsten[bewerken | brontekst bewerken]

Trainers[bewerken | brontekst bewerken]

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Voetnoten[bewerken | brontekst bewerken]