What Women Want

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
What Women Want
(Filmposter op en.wikipedia.org)
Regie Nancy Meyers
Producent Susan Cartsonis
Bruce Davey
Gina Matthews
Nancy Meyers
Matt Williams
Scenario Josh Goldsmith
Cathy Yuspa
Diane Drake
Hoofdrollen Mel Gibson
Helen Hunt
Marisa Tomei
Alan Alda
Lauren Holly
Mark Feuerstein
Alan Alda
Muziek Alan Silvestri
Montage Thomas J. Nordberg
Stephen A. Rotter
Carol Littleton
Cinematografie Dean Cundey
Distributie Paramount Pictures
Première Vlag van Verenigde Staten 13 december 2000
Vlag van Nederland 8 februari 2001
Vlag van België 14 februari 2001
Genre Romantische komedie
Speelduur 127 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Budget US$ 70 miljoen[1]
Opbrengst US$ 374 miljoen[2]
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

What Women Want is een Amerikaanse fantasy-komediefilm uit 2000 onder regie van Nancy Meyers. Hoofdrolspeler Mel Gibson werd hiervoor genomineerd voor een Golden Globe, actrice Marisa Tomei voor een Golden Satellite Award en de film zelf voor een Saturn Award. What Women Want won daadwerkelijk een Goldene Leinwand mit Stern en een Platina Bogey Award.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Nick Marshall (Mel Gibson) is een echte macho en vrouwenverslinder. Hij is zelfverzekerd op het arrogante af en meent dat alle vrouwen hem charmant vinden. Hij werkt bij een reclamebureau waar hij de mannelijke doelgroep goed weet aan te spreken met campagnes vol sexy vrouwen. De positie van creative director is vacant en Nick aast op de functie. Echter, de directeur van het reclamebureau geeft in een vergadering aan dat vrouwen een veel interessantere doelgroep zijn en hij dus een vrouw aanstelt om nieuwe campagnes gericht op de vrouw te ontwerpen. Nick vind het maar niets dat Darcy McGuire (Helen Hunt) nu zijn baas is. Bij de eerste vergadering van Darcy geeft ze alle medewerkers een doos met typische vrouwenproducten; een panty, make-up, ontharingshars etc. De medewerkers hebben de opdracht gekregen een reclame te verzinnen voor deze producten. Nick zit die avond te mokken terwijl hij de inhoud bestudeert. Hij kan geen reclames verzinnen en in een dronken bui besluit hij alle producten uit te proberen om te "denken als een vrouw". Na een ruzie met zijn dochter valt Nick in de badkuip met een föhn. Hij wordt geëlektrocuteerd en wordt pas de volgende dag wakker. Langzaamaan komt hij er achter dat hij nu kan horen wat vrouwen denken. Het is een openbaring voor Nick die nu ontdekt dat alle vrouwen in zijn omgeving (zijn collega's, zijn ex-vrouw en zijn dochter) hem niet kunnen uitstaan. Met zijn nieuwe gave is hij echter ook in staat Darcy het leven zuur te maken door haar ideeën te stelen en haar baan in te pikken.

Dit gaat enige tijd goed maar hij merkt dat hij gevoelens voor haar begint te krijgen omdat hij nu zoveel van haar begrijpt. Het bitchy imago dat ze heeft bij andere collega's ziet hij niet omdat hij hoort hoe onzeker ze van binnen is.

Wetenswaardigheden[bewerken | brontekst bewerken]

Er is een Chinese remake gemaakt van de film in 2011 die bijna identiek is aan het origineel. De hoofdrollen worden vertolkt door Andy Lau en Gong Li.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Acteur Personage
Mel Gibson Nick Marshall
Helen Hunt Darcy McGuire
Marisa Tomei Lola
Alan Alda Dan Wanamaker
Ashley Johnson Alexandra 'Alex' Marshall
Mark Feuerstein Morgan Farwell
Lauren Holly Gigi
Delta Burke Eve
Valerie Perrine Margo
Judy Greer Erin
Sarah Paulson Annie
Ana Gasteyer Sue Cranston
Loretta Devine Flo
Logan Lerman Kleine Nick Marshall