Wikipedia:De kroeg/Archief 20100225

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Vertrokken (Mark Coenraats)[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Collega's,

Na ruim twee jaar bijgedragen te hebben aan de Nederlandstalige Wikipedia, neem ik voor een wat langere periode afscheid. Dit heeft alles te maken met de sfeer de laatste tijd. Voor mij is het bijdragen aan de encyclopedie lange tijd een vorm van ontspanning geweest die zorgde dat ik 'op kon laden' als ik door andere bezigheden, zoals werk en studie, futloos was geworden.

Het vertrek van een aantal collega's, waaronder Bessel Dekker, heeft mij veel gedaan. Het gaat om mensen die structureel bijdragen aan de encyclopedie, en vooral aan haar kwaliteit. Zoals gebleken uit eerdere discussies is over dat laatste veel te zeggen en vaak is dat niet veel goeds. Kwaliteit gaat vaak verloren door wijzigingen van leken, en mensen als Bessel Dekker willen niet alleen maar puinruimen.

Ook zelf heb ik nare ervaringen, waaronder een dagenlange discussie over het bestaansrecht van de term aspectualiteit in de Nederlandse grammatica, terwijl deze term gewoon door de Algemene Nederlandse Spraakkunst, een mede-initiatief van de Nederlandse Taalunie, gebezigd wordt. Als dat het gevolg is van een initiatief, dan denk ik wel na vóór het nemen van nog een initiatief. Hoe zal het wel niet gaan als een lemma, in tegenstelling tot aspectualiteit, niet in een muisklik verifieerbaar is? De ANS staat tenslotte op intenet, de link er naar toe staat op het Taalcafé.

Tot slot noem ik dat er talloze aanleidingen waren voor mij om te vertrekken. Veel te veel om te onthouden, laat staan op te schrijven. Ik sluit niet uit dat ik terugkom, maar ik zie Wikipedia zonder mij graag eerst orde op zaken stellen.

Aan hen die alle goede moed nog niet verloren hebben mijn succeswens. Ik dank degenen met wie ik prettig heb samengewerkt.

 —  „Jaspər Kloekmoed”  [ ! ? ]  19 feb 2010 18:50 (CET)[reageren]

Kunt u mij de weg naar meta vertellen meneer?[bewerken | brontekst bewerken]

de steward verkiezingen op meta lopen nog immer, als u voldoet aan de eisen - check uzelf hier http://toolserver.org/~pathoschild/accounteligibility/?user=&wiki=&event=8 - mag u meestemmen. in het bijzonder wil ik wijzen op de mogelijkheid om een stem achter te laten bij uw nederlandstalige collega's Annabel, Krinkle en Wutsje. zie de hele lijst kandidaten op m:Stewards/elections_2010, en de tussenstand op m:Stewards/elections_2010/Statistics of http://toolserver.org/~stewardbots/elections.php . met vriendelijke groet, uw nederlandstalige steward oscar ° overleg 20 feb 2010 14:33 (CET)[reageren]

marketingplan[bewerken | brontekst bewerken]

Ik zou graag een kopie van een marketingplan bemachtigen, maar weet niet in welke categorie ik dit zou moeten vragen. In ieder geval, als iemand weet hoe er aan te raken, stuur het me aub door. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Achahlii (overleg · bijdragen) 20 feb 2010 15:31

Beste, Wikipedia is een encyclopedie, niet een verzameling van allerhande documenten. Probeert u eens op Google te zoeken met de zoekwoorden 'voorbeeld' en 'marketingplan'; u komt dan bij verschillende sites uit die (gratis) voorbeelden en/of checklists aanbieden. Fruggo 20 feb 2010 17:53 (CET)[reageren]