Wikipedia:Wikiproject/Wist je dat/Weetjes/Kwaliteitsteam

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Weetjes die een rode link bevatten of waarbij een artikel een bron mist of om een andere reden van te lage kwaliteit is om het weetje goed te keuren, kunnen op de overlegpagina worden geplaatst. Vrijwilligers die aan de kwaliteit van Weetjes willen werken kunnen zo makkelijk de artikels vinden die aandacht nodig hebben. Ook voorstellen die reeds in andere lijsten met onderwerpen geplaatst zijn, mogen hierheen gekopieerd worden indien ze na twee weken niet zijn goedgekeurd of 48 uur na eerste melding de artikels nog niet zijn verbeterd. Zorg dat je bij verplaatsen van weetjes een bewerkingssamenvatting schrijft, en geef op de lijst duidelijk aan over welk artikel het gaat en wat er mis is.

Richtlijnen voor bronvermelding[bewerken | brontekst bewerken]

Algemeen: Wikipedia:Bronvermelding

Project: Wikipedia:Wikiproject/Wist je dat/Onderwerpkeuze

  • "Weetjes" - "Weetjes dienen ondersteund te worden door minimaal 1 betrouwbare bron in het hoofdartikel"
  • "Artikel" - "deze richtlijnen gelden voor alle artikelen die in het weetje gelinkt worden", "Het artikel dient voorzien te zijn van minimaal 1 betrouwbare bron"
Voorstellen
Nieuwe voorstellen kunnen op de overlegpagina gepost worden. Als je een voorstel vanaf een andere lijst verplaatst, geef dit dan duidelijk aan in de bewerkingssamenvatting. Zorg dat voorstellen voldoen aan de richtlijnen. Plaats na het weetje het sjabloon {{G}} (zie sjablooninfo voor meer uitleg), waarin je gebruikersnaam en een eventuele afbeeldingssuggestie voorkomt. Iedereen mag voorstellen aanpassen en aanvullen. Commentaar en discussie kan eveneens op de overlegpagina.
Goedgekeurde weetjes
Iedere neutrale gebruiker mag weetjes van andere gebruikers goedkeuren aan de hand van de richtlijnen. Controleer of het weetje klopt, of elk gelinkt artikel minstens een bron heeft, en of er geen bezwaar op de overlegpagina staat. Zet bij de goedkeuring jouw gebruikersnaam in het sjabloon {{G}} onder de parameter ok, zodat duidelijk wordt wie het weetje heeft goedgekeurd. Verplaats tevens het weetje van de overlegpagina naar een van de lijsten met onderwerpen.