Windows Essentials

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Windows Live Essentials)
Ga naar: navigatie, zoeken
Windows Essentials
Ontwikkelaar Microsoft
Recentste versie 16.4.3528.0331 
(april 2014)
Status Actief
Besturingssysteem Windows
Categorie Softwarepakket
Licentie Freeware
Website Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Informatica

Windows Essentials is een gratis softwarepakket van Microsoft dat bestaat uit een e-mail-, chat-, foto-, blog- en veiligheidsprogramma. De programma's zijn geïntegreerd met Microsofts internetdiensten van Windows Live. Windows Essentials is beschikbaar als download via de website van Windows Live voor Windows 7 en Windows 8. In Windows 7 is het voornamelijk bedoeld als vervanging voor Windows Movie Maker en Windows Photo Gallery, die niet langer meegeleverd worden. De gebruiker kan in het installatieprogramma selecteren welke programma's hij wil downloaden en installeren.

De meest recente versie van Windows Essentials is Windows Essentials 2012. Deze versie is enkel geschikt voor Windows 7 en Windows 8 en niet meer voor Windows XP of Windows Vista.

Software[bewerken]

De laatste versie van Windows Live Essentials 2011 (15.4.3502.922) kwam uit op 30 september 2010. Volgende programma's zijn inbegrepen:

Het programma wordt automatisch gedownload als je één van bovenstaande programma's kiest. De applicaties van Windows Live, behalve Windows Live Family Safety, worden ondersteund door de 64 bitversies van Windows Vista en Windows 7.

Bij Windows Essentials 2012 werd Windows Live Sync vervangen door Microsoft SkyDrive[1], wat in 2014 werd vervangen door Microsoft OneDrive.

Naamswijzigingen[bewerken]

Windows Essentials heeft in de loop van de geschiedenis veel namen gehad: Windows Live Essentials, Windows Live Installer en Windows Live Suite.

Externe link[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties