You better move on

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
You better move on
Single van:
Arthur Alexander
Van het album:
You better move on
B-kant(en) A shot of rhythm and blues
Uitgebracht 1961
Soort drager Vinyl
Genre Funk/Soul
Duur 2:40
Label Dot Records
Schrijver(s) Arthur Alexander
Volgorde op You better move on
Geen   A1
You better move on
  A2
Love letters
(en) MusicBrainz-pagina
Portaal  Portaalicoon   Muziek

You better move on is een lied van Arthur Alexander dat hij in 1961 op een single plaatste. Hij schreef het nummer zelf. Op de B-kant verscheen het nummer A shot of rhythm and blues. Beide nummers verschenen een jaar later ook op het album dat eveneens You better move on heette. Van het nummer verschenen in de loop van de jaren tientallen covers.

In het lied reageert de zanger op een andere man die zijn geliefde wil en zegt dat de zanger niet de juiste voor haar is. Ondanks de mooie kleren en diamanten die die ander voor haar kan kopen, zingt hij dat hij gelooft dat ze toch gelukkig met hem is en zonder die ringen, al maken die ander zijn avances hem boos.

Hitlijsten[bewerken | brontekst bewerken]

Alexander behaalde met zijn single een nummer 24-notering in de Billboard Hot 100. Ook waren er nog drie andere versies met een notering in de Amerikaanse Hot Country Songs.

Artiest jaartal hitnotering hitlijst
Arthur Alexander 1962 24 Billboard Hot 100
Billy "Crash" Craddock 1971 10 Hot Country Songs
Tommy Roe 1979 70 Hot Country Songs
George Jones & Johnny Paycheck 1981 18 Hot Country Songs

Andere covers[bewerken | brontekst bewerken]

In de loop van de jaren werd het nummer tientallen malen gecoverd, waaronder op een single in Nederland door Piet Veerman in 1996. Hij behaalde er geen hitnotering mee. Ook bracht Roland Kaiser een Duitse versie uit met de titel Am besten Du gehst (1998).

Een greep uit de vele andere covers met de plaat waarop ze verschenen, is als volgt: Bobby Vee (A Bobby Vee recording session, 1962), Dave Berry (R&B, 1964), The Rolling Stones (The Rolling Stones (ep), 1964), The Hollies (Stay with The Hollies, 1964), Travis Wammack (Travis Wammack, 1972), Dean Martin (You're the best thing that ever happened to me, 1973), Mink DeVille (Coup de grace, 1981), Chuck Jackson & Mark Knopfler (Adios amigo - A tribute to Arthur Alexander, 1994), The Moody Blues (Their full story, 2006) en Levon Helm (The Imus Ranch Record).