A Knight's Tale

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
A Knight's Tale
Regie Brian Helgeland
Producent Todd Black
Brian Helgeland
Scenario Brian Helgeland (screenplay)
Muziek Carter Burwell
Distributie Sony Pictures
Columbia Tristar Films
Première 8 maart 2001
Genre Actie/avontuur
Speelduur 132 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Budget circa 40 miljoen dollar
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

A Knight's Tale is een Amerikaanse actie/komediefilm uit 2001. De film ontleent zijn titel aan The Knight's Tale, een verhaal uit The Canterbury Tales van Geoffrey Chaucer.

A Knight's Tale won een Golden Trailer Award voor beste actiefilm en Taurus World Stunt Awards voor het hardste contact (in het steekspel) en voor het beste werk waarin een dier betrokken is (voor de ridder die in het steekspel met een paard over zich heen over de reling gaat).

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Als Sir Ector overlijdt, komen zijn drie schildknapen er alleen voor te staan en zitten ze zonder inkomen. William Thatcher vat dan het plan op om zelf in het harnas te kruipen om toch deel te kunnen nemen aan de middeleeuwse toernooien. Daarbij moet hij aan vervalste papieren zien te komen en een adellijke naam nemen. Ze ontmoeten Geoffrey Chaucer, een goed ontwikkelde jongeman die beweert voor een adellijke titel te kunnen zorgen, en zo wordt de naam Sir Ulrich von Liechtenstein verzonnen. William alias Ulrich weet diverse toernooien te winnen totdat hij Adhemar tegenkomt, die van hem wint. Echter, hij ontmoet Lady Jocelyn, die als een blok voor hem valt. Zijn rivaal Adhemar keert terug naar het front en Ulrich gaat weer verder met diverse toernooien te winnen. Het blijft wel aan hem knagen om Adhemar te verslaan. Die kans krijgt hij op een grootschalig toernooi in Londen.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

  • De film is losjes gebaseerd op een verhaal in het boek The Canterbury Tales van Geoffrey Chaucer. Alleen het personage van Chaucer werd ook verwerkt in de film en gespeeld door Paul Bettany.