Africa Open 2010

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Geef dat ook aan op de betreffende nalooplijst. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben.
Africa Open
Jaar 2010
Plaats Vlag van Zuid-Afrika Oos-Londen, Zuid-Afrika
Golfbaan East London Golf Club
Par 71
Lengte 6118 m
Tour(s) Sunshine Tour
Europese PGA Tour
Datum 7-10 januari
Prijzengeld 1.000.000
Titelhouder Vlag van Zuid-Afrika Retief Goosen
Winnaar Vlag van Zuid-Afrika Charl Schwartzel
Vorige: 2009     Volgende: 2011
Portaal  Portaalicoon   Golf

Het Africa Open van 2010 is een golftoernooi van de Sunshine Tour maar telt sinds 2010 ook mee voor de Europese PGA Tour. Het wordt gespeeld van 7 - 10 januari.

Het Africa Open wordt sinds 2009 gespeeld op de East London Golf Club in Oos-Londen, Zuid-Afrika. Deze baan heeft een par van 73 en kijkt uit over de Indische Oceaan. Het is een combinatie van een duinbaan en een parkbaan, hetgeen het zeer afwisselend maakt. Reeds zes keer is het Zuid-Afrikaans Open hier gespeeld.

Het toernooi[bewerken | brontekst bewerken]

Ronde 1[bewerken | brontekst bewerken]

Bijna de helft van de spelers komt uit Zuid-Afrika, zij spelen op de Sunshine Tour of de Europese Tour of hebben zich gekwalificeerd om mee te mogen doen. De andere spelers komen van de Europese Tour en hebben een andere nationaliteit. Er doen drie spelers uit de top-100 van de wereldranglijst mee: James Kingston, Charl Schwartzel en Richard Sterne.
Trevor Fisher, Mark Haastrup, Titch Moore, Patrik Sjoland en Richard Sterne zijn met een score van 66 (-7) aan de leiding gegaan, Thomas Aiken, Keith Horne, Charl Schwartzel en Tjaart Van der Walt delen de 6de plaats met 67.
Joost Luiten is de enige Nederlandse deelnemer, hij maakte 69. Wegens zijn polsblessure kreeg hij medisch uitstel. Hij moet in dit en zijn twee volgende toernooien € 22.000 verdienen om zijn toerkaart te behouden. Er doet geen Belg mee.

Ronde 2[bewerken | brontekst bewerken]

De 30-jarige Trevor Fisher van de Modderfontein Golf Club maakt deze ronde als enige speler 66 en blijft aan de leiding. Hij staat op -14. Joost Luiten heeft zich gekwalificeerd voor het weekend met een totaal van -6. Hij staat op de gedeelde 39ste plaats.

Ronde 3[bewerken | brontekst bewerken]

Er zijn 68 spelers die na de 2de ronde op -5 of beter stonden en zich kwalificeerden voor het weekend. Joost Luiten handhaaft zich met een ronde van -3 (totaal -9) en staat nu 34ste. Thomas Aiken begon vandaag met een bogey op de eerste hole, waar hij gisteren een eagle maakt, misschien is hij daardoor voorzichtiger gaan spelen. Hij deelt nu de leiding met Trevor Fisher op -16, derde staat JBE Kruger, en gedeeld vierde staan Charl Schwartzel en Jake Roos, allen uit Zuid-Afrika. Miles Tunnicliff is de eerste buitenlander, de Engelsman maakte in deze ronde -6 en staat op de zesde plaats.

Ronde 4[bewerken | brontekst bewerken]

Charles Schwartzel heeft gewonnen. Met een laatste ronde van 66 kwam hij op een totaal van -20. Tweede werd Thomas Aiken met -19, en derde werd JBE Kruger met -18. Voormalig koploper Fisher eindigde met -17 op een gedeelde 4de plaats. Joost Luiten werd 28ste met -12, goed voor ruim 8500 euro. Dat betekent dat hij in zijn volgende twee toernooien nog ongeveer 14.000 euro moet verdienen om zijn tourkaart te behouden.

De spelers[bewerken | brontekst bewerken]

Spelers uit andere landen

Spelers uit Zuid-Afrika

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]