Robert Dinwiddie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Geef dat ook aan op de betreffende nalooplijst. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben.
Robert Dinwiddie
Persoonlijke informatie
Nationaliteit Vlag van Engeland Engeland
Geboorteplaats Dumfries, Schotland
Geboortedatum 29 december 1982
Carrière
Sport Golf
Profdebuut eind 2006
Overwinningen
Andere Tour(s) 3 Challenge Tour
Laatst bijgewerkt op: 20 augustus 2013
Portaal  Portaalicoon   Golf

Robert Dinwiddie (Schotland, 1982) is een Engels, professioneel golfer.

Dinwiddie is de oudste van de drie zonen van Alastair en Ann Dinwiddie. Hij studeerde aan de Universiteit van Tennessee en woont sindsdien in Londen.

Amateur[bewerken | brontekst bewerken]

Dinwiddie won in 2005 het Welsh en Schots amateurkampioenschap, en stond bovenaan de rangorde van de Engelse amateurgolfers. Daarna won hij het Engels Amateur Kampioenschap, bekend onder de naam Brabazon Trophy, in 2006 en werd daarmee de eerste speler die de drie titels gelijktijdig had. Hij zat van 2004 - 2006 in de nationale selectie.

Gewonnen[bewerken | brontekst bewerken]

Teams[bewerken | brontekst bewerken]

Seniors 2004-06

Professional[bewerken | brontekst bewerken]

Eind 2006 werd Dinwiddie professional. Hij ging naar de Tourschool en speelde in 2007 op de European Challenge Tour (CT). Hij won twee toernooien en eindigde 8ste op de Order of Merit, zodat hij in 2008 op de Europese PGA Tour mocht spelen. Daar behaalde hij in zijn eerste seizoen vijf top 10-plaatsen, onder andere een derde plaats op het BMW Asian Open en een zesde plaats op het Barclays Scottish Open. Hij was runner-up voor de Henry Cotton Rookie of the Year Award, die gewonnen werd door Pablo Larrazábal. Hij kwalificeerde zich op Walton Heath Golf Club voor het US Open en eindigde op het US Open op een gedeelde 16de plaats.

Gewonnen[bewerken | brontekst bewerken]

Europese Challenge Tour[bewerken | brontekst bewerken]

Baanrecords[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]