Alex Dunphy

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Alex Dunphy
Personage uit Modern Family
Alex Dunphy
Debuut Pilot
Bedacht door Christopher Lloyd
Steven Levitan
Gespeeld door Ariel Winter
Persoonsinformatie
Volledige naam Alexandra Anastasia "Alex" Dunphy
Geslacht Vrouw
Geboren 14 januari 1997
Geboorteland Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Nationaliteit Amerikaans
Beroep Student
Relatiebanden
Ouders Phil Dunphy (vader)
Claire Dunphy (moeder)
Broers Luke Dunphy
Zussen Haley Dunphy
Grootouders Jay Pritchett (grootvader)
DeDe Pritchett (grootmoeder)
Frank Dunphy (grootvader)
Grace Dunphy (grootmoeder)
Portaal  Portaalicoon   Media

Alexandra Anastasia "Alex" Dunphy (Californië, 14 januari 1997) is een personage uit de sitcom Modern Family dat vertolkt wordt door Ariel Winter.

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Alex begint in de serie als de bijna 13 jaar oude dochter van Phil en Claire. Alex is met voorsprong de slimste van de drie kinderen, Luke en Haley zijn de andere twee. Die laatste is dan ook het volledige tegenovergestelde van Alex. Alex geeft bijvoorbeeld meer om haar studies dan om haar vrienden, jongens of haar sociale leven, terwijl Haley het omgekeerde doet.[1] Desondanks geniet ze er wel van haar broer en zus te plagen, vaak omwille van hun "domheid". Ze maakt hen bijvoorbeeld vaak totaal onrealistische dingen wijs, en omwille van hun naïviteit geloven ze deze. Zo zei ze bijvoorbeeld eens tegen Haley dat je batterijen kon opladen door ze over je hoofd te wrijven of door ze in je mond te steken. Daarnaast zei ze eens tegen Luke dat hij eigenlijk de zoon was van een ex-vriendin van Phil en dat hun grootvader Jay op sterven lag.

Als een stereotiep, vroegrijp kind geeft Alex blijk van een gevoel van superioriteit omwille van haar intelligentie, waardoor ze voortdurend haar prestaties toont en hiervoor erkenning eist. Ze speelt cello, dit deed ze omdat ze in het universiteitskoor meer op zoek waren naar cellospelers dan vioolspelers. Terwijl ze soms weleens durft te zeggen dat ze geen vrienden heeft, heeft ze ook een groep nerdfans op haar school. Haley vertelde Alex eens dat ze vindt dat Alex slim en aantrekkelijk is. Dit deed ze zodat Alex geen ingewikkelde speech zou voorlezen wanneer ze afstudeerde. Dit bleek ook te helpen, want ze werd hierdoor uitgenodigd voor een feestje.

Alex heeft een lange afstandsrelatie gehad met een jongen die ze heeft ontmoet in Wyoming. Later gaat ze naar het schoolbal met een andere jongen, die duidelijk homoseksueel is, alleen weet hijzelf dit schijnbaar nog niet. Van seizoen 1 tot 4 droeg ze een bril, die vanaf seizoen 5 werd vervangen door een andere. Alex had het moeilijk met het vinden van een goede universiteit. Ze werd niet aanvaard in Harvard, maar ze werd wel aanvaard door Caltech, waar ze ook ging studeren. Hier date ze met Sanjay Patel, die het later uitmaakt.

Ze zal in een relatie belanden met Ben, die werkt bij het bedrijf van haar moeder Claire en haar grootvader Jay, Pritchett's Closets & Blinds, maar later maakt ze het uit. Later begint ze te daten met Bill, een brandweerman die haar uit een brand gered heeft. Desondanks dat hij knap en gespierd is, is Alex een beetje beschaamd voor hem omdat hij niet zo slim is.