Gloria Delgado-Pritchett

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Gloria Delgado-Pritchett
Personage uit Modern Family
Gloria Delgado-Pritchett
Debuut Pilot
Bedacht door Christopher Lloyd
Steven Levitan
Gespeeld door Sofía Vergara
Persoonsinformatie
Volledige naam Gloria Maria Ramírez-Delgado-Pritchett
Geslacht Vrouw
Geboren 10 mei 1971
Geboorteland Vlag van Colombia Colombia
Nationaliteit Colombiaans (oorspronkelijk)
Amerikaans (huidig)
Beroep Huisvrouw
Familie
Huwelijk Javier Delgado (gescheiden)
Jay Pritchett
Kinderen Manny Delgado
Joe Pritchett
Claire Dunphy (stiefdochter)
Mitchell Pritchett (stiefzoon)
Kleinkinderen Haley Dunphy (stiefkleindochter)
Alex Dunphy (stiefkleindochter)
Luke Dunphy (stiefkleinzoon)
Lily Tucker-Pritchett (stiefkleindochter)
Portaal  Portaalicoon   Media

Gloria Maria Ramírez-Delgado-Pritchett (Barranquilla, 10 mei 1971) is een personage uit de sitcom Modern Family dat vertolkt wordt door Sofía Vergara.

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Gloria is de tweede vrouw van Jay en de moeder van Manny en Joe. Ze is een erg liefdevolle echtgenote en moeder.[1] Oorspronkelijk accepteerde de familie, en vooral haar stiefdochter Claire, haar niet door het grote leeftijdsverschil tussen haar en Jay. Een belangrijke running gag van haar personage is het feit dat ze een heleboel simpele Engelse woorden fout uitspreekt.

Gloria steunt Manny wanneer Jay hem zegt minder gevoelig te zijn of zijn culturele achtergrond te verbergen. Desondanks hanteert ze geregeld speciale opvoedingstechnieken. Een voorbeeld hiervan is dat Manny het eerste jaar van zijn leven als meisje aangekleed werd omdat ze liever een meisje had gewild.

Gloria is een zeer slechte chauffeur, tot grote ergernis van Jay. Ze is totaal niet oncomfortabel met de dood, mede doordat zowat al haar familieleden wel iemand hebben vermoord of zelf zijn vermoord. Ze is dan ook een fantastische schutter. Ze kan zeer goed tegen heet eten, en is de meest religieuze persoon van de familie. Ze steekt veel tijd in Lily, die ze beschouwd als haar dochter. Mocht Cameron en Mitchell iets overkomen worden Gloria en Jay haar nieuwe ouders.

Gloria heeft een vaag, en ietwat duister verleden. Hoe ze rondkwam is vrij onduidelijk, ze is vroeger namelijk enkel kapster en taxichauffeur geweest, niet bepaald de best betaalde jobs. Claire denkt dat Gloria enkel met Jay getrouwd is voor het geld, maar zij blijft dit ontkennen en zegt dat dit enkel een positief pluspunt is. Doorheen de serie geraakt Gloria zwanger van Jay. Zo zullen ze dus een zoon krijgen, Joe. Ze komt uit een buurt van prostitutie. Na enige tijd wordt Gloria officieel een Amerikaans burger.

Basis van personage[bewerken | brontekst bewerken]

Het Latijns-Amerikaans personage van Gloria is gebaseerd op Angela uit de film Night on Earth van Jim Jarmusch uit 1991. Deze rol werd gespeeld door Rosie Perez.[2]