All Stars 2: Old Stars

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
All Stars 2: Old Stars
Regie Jean van de Velde
Producent Rolf Koot
Jean van de Velde
Mischa Alexander
Scenario Jean van de Velde
Hoofdrollen Danny de Munk
Daniël Boissevain
Peter Paul Muller
Thomas Acda
Kasper van Kooten
Raymi Sambo
Cas Jansen
Muziek Fons Merkies
Distributie Independent Films
Première 13 oktober 2011
Genre Komedie
Drama
Speelduur 123 min.
Taal Nederlands
Aantal bezoekers 298.003
Voorloper All Stars (1997)
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

All Stars 2: Old Stars is een Nederlandse film uit 2011 van Jean van de Velde. Het is een vervolg op de film All Stars uit 1997.

Het idee van de film ontstond bij de acteurs al in 1999 tijdens het opnemen van de televisieserie All Stars.[1] De gebeurtenissen uit de serie worden echter – op het personage Nemo na – genegeerd.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Slechts één keer per jaar ongeveer komen de voetbalvrienden van Swift Boys 8 nog bij elkaar om een voetbalwedstrijd te spelen. De vriendschap is hierdoor in de loop der jaren wat verwaterd. Aanvoerder Bram gaat trouwen in Barcelona. Hij brengt dit met enthousiasme in de groep, maar de groep twijfelt om erheen te gaan. Het feit dat hij kaartjes kan regelen voor El Clásico de dag erop trekt ze over de streep.

Noodgedwongen haasten ze zich in het busje van Harry's Tuincentrum om op tijd aan te komen, met onderweg de nodige obstakels: het Belgische wegennet, een Duits nudistenkamp en de Franse politie. Gaandeweg vragen de jongens zich af wat er van hun ooit zo mooie toekomstplannen terecht is gekomen. Of ze het leven leiden dat ze ooit voor ogen hadden. En of de 'tweede helft' nu al begonnen is.

Rolverdeling[bewerken]

Trivia[bewerken]

 • In de televisieserie blijkt in het eerste seizoen Peter getrouwd te zijn met Maartje, overlijdt Willem in het tweede seizoen en trouwt Bram in het derde seizoen met Henri. In de film worden deze gebeurtenissen genegeerd. Hiernaast is er ook geen verwijzing naar Berry (Frank Lammers) die zich aansluit bij het voetbalteam vanaf het derde seizoen.
 • De bedoeling was dat Antonie Kamerling zou terugkeren als het personage Hero. Hij pleegde echter zelfmoord voordat de opnamen voor de film begonnen. De opnamen moesten hierdoor worden uitgesteld. Ook werd er getwijfeld of de film überhaupt door moest gaan. In de film wordt zijn personage geëerd. De oorspronkelijke verhaallijn is in het uiteindelijke script overgenomen door het personage Nemo, de broer van Hero. Een rol die Cas Jansen ook speelde in de televisieserie. Kamerling zelf was enthousiast toen hij destijds een voorlopige versie van het script las.[2] Hero zou in het originele script overlijden, om vervolgens gereïncarneerd terug te komen in de slotscène als straatmuzikant in Spanje.[3]
 • Er is een verwijderde scène waarin een deurwaarder op bezoek komt bij Harry's tuincentrum en vraagt naar Willem, waarop Willem antwoordt dat die al heel lang geleden is overleden.[4] Dit is een knipoog naar het tweede seizoen van de televisieserie waarin het personage overleed, maar in deze film wordt genegeerd.
 • De opnamen van de film vonden plaats vanaf 4 juni 2011 tot en met 28 juli. De eerste opname begon op een begraafplaats.[5] Op 5 juni 2011 werd er gefilmd bij voetbalvereniging DRC in Durgerdam, waar tussen 1999 en 2001 ook de televisieserie werd opgenomen.
 • Katja Schuurman heeft als haar personage barvrouw Nadja uit de televisieserie een cameo. Ze is te zien als de aftiteling loopt op 1:55:03.
 • Kees Boot heeft een cameo als scheidsrechter tijdens een wedstrijd van Swift Boys in de trailer van de Nationale bioscoopbon[6] In de televisieserie nam hij in het tweede seizoen de rol van Johnny over van Daniël Boissevain. In de film zelf is Boot niet herkenbaar in beeld.
 • In de eerste film zegt de vader van Hero (Hans Dagelet), dat Hero zijn enige zoon is. Het Twitteraccount van de film gaf als verklaring: Vader van Hero heeft Nemo nooit echt erkend. Daarom heet-ie ook Nemo. Da's Latijn voor 'niemand'.
 • Al in de eerste week (herfstvakantie 2011) na de release in de bioscopen trok All Stars 2: Old Stars van alle Nederlandse films de meeste bezoekers, 73.321. In totaal bezochten meer dan 298.000 mensen de film.
 • Jasper Schuringa, de passagier die in 2009 ingreep en zo mogelijk bijdroeg aan het mislukken van de aanslag tijdens Northwest Airlines-vlucht 253, speelt zichzelf in de scène in het vliegtuig met Nemo.[7]
 • De titelsong van de film ("Je Veux") is van de Franse zangeres Isabelle Geffroy, die in 2010 internationaal doorbrak met dit nummer onder haar artiestennaam Zaz.
 • Er wordt gesproken over een eventuele derde film voor over een aantal jaar. De titel zou zijn All Stars 3: Bald Stars.[8][9][10][2][11]