All You Need Is Love (televisieprogramma)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
All You Need Is Love
Robert ten Brink komt binnen met een kandidaat (1992)
Robert ten Brink komt binnen met een kandidaat (1992)
Speelduur 60 minuten
Presentatie Robert ten Brink
Land van oorsprong Vlag van Nederland Nederland
Taal Nederlands
Uitzendingen
Start 29 september 1992
Seizoenen 22
Zender Veronica > SBS 6 > RTL 4
Website
Portaal  Portaalicoon   Televisie

All You Need Is Love is een televisieprogramma, gepresenteerd door Robert ten Brink en genoemd naar het gelijknamige nummer van de Beatles.

Het programma[bewerken]

Op 29 september 1992 startte de toenmalige publieke omroep Veronica met het televisieprogramma op Nederland 2. Het gelijknamige lied van de Beatles werd als opening gebruikt. In dit programma bracht 'liefdesdokter' Robert ten Brink geliefden weer bij elkaar, en bood hij partners de mogelijkheid op tv te zeggen hoeveel ze van elkaar houden. In 1993 ontving het programma de Gouden Televizier-Ring. Op 31 augustus 1995 ging Veronica commercieel en verhuisde All You Need Is Love logischerwijs mee met Veronica. Toen Ten Brink in 1998 zelf overstapte naar SBS6 besloot hij zijn succesformule met zich mee te nemen. Het programma onderging echter enkele (kleine) wijzigingen, waaronder een vernieuwd logo. Na de overstap van Veronica naar SBS6 is één nieuw seizoen van het programma uitgezonden op de zender, waarna het programma lange tijd niet meer op de buis verscheen. Na een paar jaren afwezigheid keerde het programma in 2003 groots terug op SBS6, maar verhuisde het na twee jaar, bij Ten Brinks verhuizing naar RTL4 in 2006, weeral van zender. Tot op de dag van vandaag wordt 'All you need is love' op RTL4 uitgezonden. Het programma wordt de laatste jaren altijd in de weken voor Valentijnsdag uitgezonden en eindigt op of rond deze dag.

Sinds 1992 wordt er wel elk jaar onafgebroken een All you need is love-kerstspecial uitgezonden, waarbij geliefden en familie bij elkaar worden gebracht om samen kerst te vieren.

Sinds 2009 bestaat er ook een Vlaamse versie van het programma: All You Need Is Love, gepresenteerd door Mathias Coppens op VTM.

Trivia[bewerken]

  • Frans Bauer had in één van de eerste afleveringen (waarschijnlijk de vierde aflevering) zijn TV-debuut en meteen ook één van de meest spraakmakende momenten uit 'All you need is love' te pakken. Toen er voor het eerst niet één, maar twee dames (allebei toevallig genoeg met de naam 'Diana') hem door middel van een videoboodschap vroegen met hem uit te gaan, moest hij kiezen. Bauer verkoos de blondine boven de brunette, waarna zij in de studio in tranen uitbarstte. De volgende dag sprak heel Nederland over de uitzending, waardoor het programma gelanceerd werd. In de laatste aflevering van het seizoen, een compilatie-uitzending uit 1993, liet men zien dat de 'afgewezen' Diana het inmiddels heeft bijgelegd met Bauer en werd verteld dat hij een CD zou uitbrengen met daarop een lied voor en over de twee Diana's.
  • Sinds 2011 vindt in december jaarlijks een All you need is love-concert plaats in de Heineken Music hall. Tijdens dit concert treden diverse artiesten op. Het concert wordt op Kerstavond uitgezonden na de kerstspecial.

Externe link[bewerken]

Voorganger:
Medisch Centrum West (TROS)
Winnaar Gouden Televizier-Ring
1993
Opvolger:
Vrouwenvleugel (RTL)