All You Need Is Love (televisieprogramma)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
All You Need Is Love
Robert ten Brink komt binnen met een kandidaat (1992)
Robert ten Brink komt binnen met een kandidaat (1992)
Speelduur 60 minuten
Presentatie Robert ten Brink
Muziek All You Need Is Love
(The Beatles)
This Is Love
(will.i.am)
Land van oorsprong Vlag van Nederland Nederland
Taal Nederlands
Uitzendingen
Start 29 september 1992
Seizoenen 22
Zender Veronica (1992-1998)
SBS 6 (1998-2006)
RTL 4 (2006-heden)
Prijzen
Gouden Televizier-Ring 1993
Website
Portaal  Portaalicoon   Televisie

All You Need Is Love is een televisieprogramma. In dit programma brengt Robert ten Brink geliefden weer bij elkaar en biedt hij partners de mogelijkheid op televisie te zeggen hoeveel ze van elkaar houden.

Reguliere uitzendingen[bewerken]

Op 29 september 1992 startte de toenmalige publieke omroep Veronica met het televisieprogramma op Nederland 2. Het gelijknamige nummer van de Beatles werd als opening gebruikt.

Op 31 augustus 1995 ging Veronica commercieel en verhuisde All You Need Is Love mee. Ten Brink stapte in 1998 over naar SBS 6 en nam het programma mee naar deze zender. Er werd echter maar één seizoen gemaakt voor SBS 6. Het programma was vervolgens, buiten de kerstspecials, lange tijd niet meer te zien. Vanaf 2003 werden er weer enkele nieuwe seizoenen uitgezonden op SBS 6.

In 2006 verhuisde het programma wederom met Ten Brink mee naar RTL 4. Het programma wordt de laatste jaren in de weken voor Valentijnsdag uitgezonden en eindigt op of rond deze dag met een Valentijnsspecial.

Kerstspecial[bewerken]

Sinds 1992 wordt er wel elk jaar onafgebroken een All you need is love-kerstspecial uitgezonden, waarbij geliefden en familie bij elkaar worden gebracht om samen kerst te vieren.

Concert[bewerken]

Van 2011 t/m 2013 werd er in december jaarlijks een All You Need Is Love-concert georganiseerd in de Heineken Music Hall. Tijdens dit concert traden diverse artiesten op. Het concert werd ook op televisie uitgezonden na de kerstspecial.

Prijzen[bewerken]

Zie ook[bewerken]

Externe link[bewerken]

Voorganger:
Medisch Centrum West (TROS)
Winnaar Gouden Televizier-Ring
1993
Opvolger:
Vrouwenvleugel (RTL)