Ann Ceurvels

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ann Ceurvels
Ann Ceurvels (2012, door Filip Naudts)
Ann Ceurvels (2012, door Filip Naudts)
Algemene informatie
Geboren 13 juli 1968
Land Vlag van België België
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Ann Ceurvels (Antwerpen, 13 juli 1968) is een Vlaamse actrice.

Zij volgde een acteursopleiding op de Studio Herman Teirlinck te Antwerpen. Na haar studies was ze vooral actief op film- en televisiegebied. Ann woont al enkele jaren samen met haar vriend Tim Visterin Jr. en heeft samen met hem één zoon Billy Toulouse (7 mei 2003). Haar grootste rollen waren die van piloot Claudia Castel in Windkracht 10, dokter Valerie Wijndaele in Thuis en Sofie Beeckman in Flikken. Ze was ook te zien in de videoclip van It's So Unreal van Zornik. Ze doet hier een kusscène met Pascale Bal.

In januari 2013 maakte Ceurvels haar comeback op het kleine scherm. Na enkele jaren afwezigheid op televisie - gastrollen in onder andere Code 37, Mega Mindy en Witse buiten beschouwing gelaten - was ze te zien in Salamander op Eén. In deze zondagavondreeks vertolkte ze de rol van Karin Rasenberg. Kort daarna speelde ze mee in de politieserie Aspe als cafébazin Eva Schoofs. In Aspe werd Ceurvels herenigd met Herbert Flack, met wie ze samenspeelde in de minireeks Diamant.

In programma’s als Sleutelgat (VRT), Brakke en Crabbé (VRT), Viertakt (VT4), Fleet-tv (Kanaal Z), Aan Tafel (VRT) of Wie kent Vlaanderen? (Vitaya) stond Ann als reporter voor de camera.

Door de jaren heeft Ann Ceurvels ook haar stem als handelsmerk ontwikkeld: Airport (VRT – BBC), 16+ (VRT), Verborgen Verleiders (VRT), Adoptiekinderen (SBS) … Aan al deze reportage-series en nog ontelbare anderen leende Ann haar stem als voice-over. Vier jaar lang was Ann een van de zenderstemmen van VTM. Ook in de reclamewereld en de bedrijfswereld is Anns stem zeker geen onbekende: Nivea, Orange, Special K, Deutsche Bank …

Anns liefde voor kinderen en voor vertellen bracht haar samen met Dirk Van Vooren. Vol enthousiasme werkte ze mee als verteller aan zijn sprookjes-cd.

Ondertussen werkt Ann Ceurvels sedert verschillende jaren als copywriter voor VMMa/Medialaan. Daar schrijft ze omroepteksten voor VTM, 2Be, VTMKzoom en Vitaya. Ook coacht ze de zender- en trailerstemmen. Voor de muziekzender Anne is Ann Ceurvels de vaste coach van de omroepers en presentatoren.

In 2015 werd ze copywriter voor het pas opgerichte FOX.[1]

Televisieseries[bewerken]

Filmografie[bewerken]

Trivia[bewerken]

  • In 2003 zou Ann nog deel uitmaken van de vaste cast van Flikken. Door haar zwangerschap nam ze de beslissing om enkele jaren uit de showbizz te stappen.

Externe link[bewerken]