Anomaly: Warzone Earth

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Anomaly: Warzone Earth
(Cover op en.wikipedia.org)
Ontwikkelaar(s) 11 bit studios
Uitgever(s) Piotr Musial
Datum van uitgave Windows en OS X
Int: 8 april 2011
iOS
Int: 11 augustus 2011
Android
Int: 26 januari 2012
Xbox 360
Int: 6 april 2012
PlayStation 3
Vlag van Verenigde Staten 11 september 2012
Vlag van Europa 29 augustus 2012
BlackBerry 10
Int: 20 februari 2013
Genre(s) Real-time strategy, torenverdediging
Spelmodus Singleplayer
Leeftijdsklasse ACB: PG[1]
ESRB: E[2]
PEGI: 12+[3]
USK: 12
Platform(s) Microsoft Windows, OS X, Linux, iOS, Android, Xbox 360, PlayStation 3, BlackBerry 10
Media Download
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Anomaly: Warzone Earth is een real-time strategy computerspel ontwikkeld door 11 bit studios en uitgegeven door Piotr Musial op 8 april 2011 voor Microsoft Windows en OS X. Later werd het spel ook uitgegeven voor Linux, iOS, Android, Xbox 360, PlayStation 3 en BlackBerry 10.

Verhaal[bewerken]

Het spel speelt zich af in de nabije toekomst waar een aantal wrakstukken van alien schepen zijn neergestort in een aantal grote steden, waaronder Bagdad en Tokio.

De speler bestuurd de commandant van de 14th Platoon om de wrakstukken en alle vreemde dingen die in de buurt gebeuren te onderzoeken, aangezien satelliet- en radarsignalen hierdoor worden verstoord. Eventuele vijanden moeten worden doodgeschoten.

Gameplay[bewerken]

De stijl van het spel is een aparte, namelijk een omgekeerde torenverdediging. Spelers besturen een konvooi van voertuigen die de wrakstukken gaan onderzoeken. De speler bestuurd ze niet direct, maar kiest de route die de voertuigen moeten rijden. De voertuigen kunnen ondersteunt worden door bijvoorbeeld afleidingsmanoeuvres of door rookgordijnen. Tevens kan de speler voertuigen kopen die onderdeel worden van het konvooi, met verschillende offensieve en defensieve krachten en vaardigheden.

In de Xbox, Windows, Mac en Linux versie van het spel bestuurd de speler een soldaat, genaamd de Commander, om de ondersteuningsvaardigheden op te pakken en te gebruiken. De iOS en Android versies bevatten de commandant niet en bevatten ook niet de levels in Tokio.