Apache Software Foundation

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Apache Software Foundation Logo (2016).svg

De Apache Software Foundation (ASF) is een non-profit organisatie die zich bezighoudt met het maken van vrije software. Een bekend product van de ASF is de Apache webserver, die voor de meerderheid van de webservers op internet gebruikt wordt.

De ASF is de opvolger van de Apache Group en is gevestigd in Delaware in de Verenigde Staten. De ASF is een decentrale organisatie van ontwikkelaars, die zich bezighouden met het maken van opensourcesoftware. De Apache-projecten worden gekenmerkt door een op samenwerking en consensus gericht ontwikkelproces en het gebruik van een open en pragmatische licentie. Elke project wordt gestuurd door een door de meewerkende ontwikkelaars geselecteerd team van technische experts. De ASF is een meritocratie, wat betekent, dat alleen ontwikkelaars, die actief bijdragen kunnen worden gekozen.

Eén van de doelen van de ASF is het vrijwaren van de ontwikkelaars van juridische claims. Alle programmatuur wordt uitgebracht onder de Apache License.

De ASF organiseert elk jaar diverse conferenties, waarin bepaalde projecten in de schijnwerper worden gezet en de ontwikkelaars elkaar kunnen ontmoeten.

Projecten[bewerken]

Portal.svg Portaal Vrije software

Externe link[bewerken]