Arjan Brussee

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Arjan Brussee (1972) is een Nederlandse programmeur van computerspellen. Hij is bekend als hoofdprogrammeur van de Jazz Jackrabbit-spellen en werkte ook aan Tyrian[1]. Hij heeft ook gewerkt aan Killzone van Guerrilla Games als development director. Hij wordt the godfather of Dutch game development genoemd.[2]

Biografie[bewerken]

Arjan was ook één van de bekende demosceneprogrammeurs. Als lid van de groep Ultra Force schreef hij de eerste demo, Vectordemo geheten, voor de PC die gebruik maakte van 3D graphics. Hij was één van de eerste demosceneprogrammeurs die een softwareontwikkelaar werd voor een groot uitgever van computerspellen, namelijk Epic MegaGames (tegenwoordig Epic Games geheten).

Na het ontwikkelen van Jazz Jackrabbit richtte hij begin jaren 90 een bedrijf op, Orange Games.[3][4] Dit bedrijf fuseerde later, in 2000, met twee andere bedrijven om onder de naam Lost Boys Games (tegenwoordig Guerrilla Games) verder te gaan. In 2005 werd dit bedrijf onderdeel van Sony waardoor het nu spellen exclusief ontwikkelt voor Sony-platformen.

Op 23 februari 2012 kondigde Brussee dat hij Guerrilla ging verlaten voor Visceral Games om aan de slag te gaan als executive producer van een nieuw project.

Spellen[bewerken]

Hij heeft meegewerkt aan de volgende spellen:

Externe links[bewerken]